dimecres, 31 de gener del 2018

Via Pirates a les Garrigoses.
Llarga escalada d'aventura on trobarem força vegetació,trams de roca a estudiar i feixes. A part d'aixó la via te dues tirades ben guapes ( 1 i 3 ) així com una bonica xemeneia que tot i ser bona també te una mica de verd.És una via que amb quatre passades de xarrac i de parperina quedaria prou arreglada,però suposo que és la gràcia d'aquestes vies d'aventura és escalar-les de la manera més semblant possible a com les vàren trobar els aperturistes. Com sempre si es repetís més sovint la cosa milloraria bastant. A la darrera feixa,farts de caminar, ens hem enfilat per un esperó a la vertical de la via en comptes d'esquivar-lo com fa la via. Ha quedat una tirada d'uns 50 metres de V amb roca bona menys al tram de tornar a sortir a la feixa ( Variante Pezón ).
Com a via llarga del sector ens va semblar molt més recomanable la Sant Baró.
Orientació: Sud
Accés: Collbató,cal estacionar a l'àrea recreativa de la Salut.
Aproximació: Pujem per la carretera que va a les coves fins al primer revolt.Aquí cal agafar un corriol més o menys fressat per peu de paret. Fins a peu de via, uns vint metres abans de l'iniçi de l'Aranya. Espits visibles en una plada fissurada amb espits.

Al primer llarg de la via

Grau obligat: V+/A1
Restriccions: Les dues primeres tirades estan prohibides entre l'1 de Gener i el 31 de Juny mentre que la resta de la via ho està de l'1 de Març al 31 de Juliol.
Material: Pel que he vist a internet l'habitual és fer la via amb un joc de friends fins el #3 i santes crismes.Nosaltres que som desconfiats,porucs,exagerats...hem portat i fet servir el següent:16 cintes exprés,el tricam rosa,2 pitons ( universal curt i estret a L2 i un extraplà curt a la variant de la última feixa), un joc de tascons i un de friends des de l'Alien Blau al Camalot del 5.
Horari: 9 hores.
Descens:Nosaltres hem fet una tirada més de II/III i uns 20 metres per acabar de sortir al cim de les Garrigoses presidit per una gran senyera.Un cop aquí m'imagino que podem anar a la dreta a buscar els ràpels de l'Aranya o la canal.L'altre opció que tenim és baixar caminant cap a l'esquerra com hem fet nosaltres.Des del cim seguir una traça més o menys bona fins a un coll,aquí trobarem traça als dos vessants del coll.La que ens interessa és la de la dreta que sense pèrdua ja que està acabada d'estassar i ben fitada ens condueix al Camí de les Bateries. Seguirem aquest camí de baixada fins abans d'arribar a la gran estelada pintada a la paret. Abans tindrem la opció de prendre la Dreçera del Fra Garí a ma esquerra. Aquesta dreçera romàn senyalitzada com a P.R. i ens deixa de manera més directa a l'àrea de la Salut.

13 comentaris:

 1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

  ResponElimina
 2. Ep!!. Aquest any s'ha aixecat la regulació i s'hi permet l'escalada fins el 30 de setembre, tant per sota del camí de les Feixades com per sobre. A tenir en compte!!.
  http://muntanyamontserrat.gencat.cat/web/.content/actualitat/Actuals/2018/Escalada/ComunicatRegulacioGener18.pdf
  Salutacions.

  ResponElimina
 3. Ep!!. Aquest any s'ha aixecat la regulació i s'hi permet l'escalada fins el 30 de setembre, tant per sota del camí de les Feixades com per sobre. A tenir en compte!!.
  http://muntanyamontserrat.gencat.cat/web/.content/actualitat/Actuals/2018/Escalada/ComunicatRegulacioGener18.pdf
  Salutacions.

  ResponElimina
 4. Enhorabona! una via d'en Ballart sempre és una sorpresa, ja vau fer be de dur tot l'arsenal, millor que sobri....

  ResponElimina
 5. Lo bo del cas és que no va sobrar res.Vaig llegir en un manual d'escalada que el nivell d'un escalador és inversament proporcional a la quantitat de material que porta a l'arnés.
  Si no l'heu fet i hi aneu no se t'acudeixi dur ni la meitat de ferralla.
  Salut i aventurilles!!

  ResponElimina
 6. Hola Bona tarda. Creieu que es podría repetir sense tenir que portar Martell i Claus? Gracies

  ResponElimina
 7. Si,de fet si llegeixes les piades som els únics que hem clavat.
  Si et cal més informació ja diras!.
  Sort i a per la via!!!

  ResponElimina
 8. Escalar estas vias hoy en dia usando pitones genera una erosión en la roca totalmente evitable.
  Existen flotantes que permiten protegerse sin destrozar la roca.
  Floreal.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Amigo Eduardo
   En la roca pongo
   Lo que me sale del Nardo...
   Perdona però és que fa dies que estava treballant en un poema i no em sortia.
   Moltes gràcies per inspirar-me!.
   Això dels pitons si tinc un moment hi penso i et dic.
   Salut i uves,i plans,i extraplans i rurps i pes i zetas i cebes i bongs i us i...

   Elimina
 9. Floreal tu eres tonto.
  Los friends se ponen en agujeros de pitones.Las vias al principio se pitonan hasta que queda un agujero suficientemente grande para un seguro de fortuna.
  Tonto lava!
  Cassin Ricardo
  Que tambien clava
  Cuando le sale del nardo.

  ResponElimina
 10. A ver Floreal... Los clavos���� son gloria. Si la clavo te entrará el C5. Aúpa viva el don clavo y los anticlavos.

  ResponElimina
 11. No siempre es así,en la mayoria de endrijas y agujeros con paciencia y pericia se puede ubicar un tipo de seguro que no dañe la roca.Es el arte de la autoprotección que requiere un aprendizaje y compromiso mayor que el de llegar,clavar y pasar.
  Creo que deberiamos ser sinceros con uno mismo y sobretodo con la roca y saber renunciar cuando nuestro avance es a costa de reventar la roca a martillazos.
  Floreal.

  ResponElimina