dilluns, 16 de març del 2020

Viatge Apatxe a la Pastereta.
Itinerari de caràcter esportiu,escalada de xapa i segueix.Totes les tirades són guapes d'escalar i totes són de placa,això si a trams fineixa i a trams es rema de ganda a ganda.Bon ambient,la més equipada d'aquesta placa.Si ens hi atansem en cap de setmana pot anar bé controlar algún pla B ja que és una via força concorreguda.


Accés:Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves (Camí del Clot de la Mònica). Seguim aquest camí sobrepassant el Serrat Inferior d'en Muntaner amb la característica agulla del Frare de Baix.Superat aquest punt arribem a una carena rocosa,una mica més amunt i just abans d'un totxo trobem el camí a la dreta que porta a la base de la Pastereta Est i Oest.
Ignorem aquest trencant i seguim pel camí principal.A la vertical de la via trobarem un torrent que ens deixa directe a peu de via.Parabolt visible.Orientació: Oest,cap allà les dues ja te sol.
Grau obligat: V+/6a.
Material: El més habitual és emprar 11 cintes exprés.Si es va just en el V+ podem afegir una tramposa,pedal i algún catxarro.


Horaris: Aproximació 30',via+ràpels 2 hores i mitja.Retorn de la base a la Vinya Nova 30'.


Descens: Hi ha la opció de baixar caminant,nosaltres hem baixat rapelant per la mateixa via.
Per aquesta opció tingueu en compte que la R5 i la R2 no estan equipades a tal efecte,la resta consten de dues anelles.
Hem fet 3 ràpels de la següent manera:    R5-R4 25 metres,
R4- feixa de R1 60 metres justos+ desgrimpada fàcil a R1.
R1-terra 40 metres.
Ressenyes: Romanticguerrer i Fanaticlimb.Moltes gràcies.
Combinable amb: 
A la mateixa paret Projecte Robin Judas,El Kraken i Stargate.

A la cara Oest de la Pastereta:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada