dimecres, 23 de setembre del 2020

Via Mailly al Midi.


 


Probablement sigui la via més ràpida i assequible de la Muralla de Pombie.És habitual escalar-la quan es disposa de poc temps o es va a pendre mides.
Te bona roca,no patina i està poc equipada amb pitons i algun bec de roca.La segona i tercera tirada m'han semblat especialment maques amb trams mantinguts de bones fissures i díedres 
Atenció als lletraferits i altres amants de la historia de l'escalada ja que fou oberta ni més ni menys que l'any 1935.Accés: Coll del Portalet,aparcament en territori francès.
Aproximació: Pujar al Refugi de Pombie,senyalitzat.Des d'aquí la via es veu perfectament.Seguir la Normal del Midi,que es desenvolupa en lleuger ascens per un pedregar.Un pèl abans de ser a la base de la paret deixem el corriol principal i enfilem a ma esquerra per unes pendents mig herboses.
Atac darrera d'un gran esperó/gendarme amb un pitó visible.Material: Nosaltres hem utilitzat algún tascó així com un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3 repetint entre el 0.75 i el 2.Hi ha moltes cordades que no repeteixen cap friend.
Recanvi de cordino de 1.5 metres pel ràpel final de descens de les Viretes a la tartera
Horaris: De l'aparcament al Refugi de Pombie 1 hora,del refugi a peu de via 35 minuts,per fer la via 3-4 hores i descens per les Viretes fins a peu de via 40 minuts.

Grau obligat: V+/A1
Descens: Es fa per les Viretes,no te la mala llet de les Vires però tampoc convé fer-lo a les fosques o amb pluja la primera vegada.
Seguir les Vieretes en desgrimpada a l'esquerra uns vuitanta metres fins a una isntal.lació de ràpel formada per 4 pitons.
Aquí es pot fer un ràpel de 40 metres o seguir desgrimpant (només un pas de III,exposat).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada