dilluns, 14 de desembre del 2020

Hola, ulls verds a la Placa dels Roofs


Una altra via guapa de la Placa dels Roofs. La majoria de vies que hem fet en aquesta paret ens han agradat, llàstima que sigui tan curta. De totes maneres, això s'arregla rapelant i fent-ne una altra. La roca és de bona qualitat, però es nota que s'ha fet molt poc. A nosaltres se'ns ha trencat alguna presa al 2n llarg. Si es repetís una mica quedaria una roca excepcional. La via comença en una balma amb un pas que en teoria es pot fer en lliure?? A0 i amunt, la resta del llarg es fa més bé. El 2n llarg és força més difícil, amb un petit tram d'artificial on t'has d'estirar bastant. 

La via és força curta (i ràpida), i encara més si tenim en compte el pateo d'aproximació. Millor preveure alguna via alternativa per completar el dia. Al cim es pot deixar una baga i un maillon en un arbre. I fer un ràpel llarg fins a la R1 de la Calumet, que està equipada per rapelar. D'aquí amb un ràpel curt s'arriba al terra. Una altra opció és completar el dia amb alguna escalada al sector del Faraó, que està al costat.


Accés: Aparcament habilitat entre el Bruc Residencial i la Vinya Nova.
Aproximació: Des d'aquest aparcament agafem el camí que porta a Can Jorba. Quan arribem a la masia  de Can Jorba seguim la pista cap a l'oest direcció el Castell. Al cap de pocs minuts de caminar aquesta pista desemboca ens uns olivars. Poc abans surt un camí a mà dreta (poc visible) assenyalat amb marques de color vermell. És el camí de la Palomera. El seguim en una forta pujada. Passarem pel peu d'uns sectors d'esportiva. Continuem amunt fins que el camí s'aplana i ja veurem la Placa dels Roofs davant nostra. Just abans d'arribar al Coll del Mosset surt un corriol a mà dreta que ens porta a peu de paret. La via comença en una balma (nom a peu de via). Compteu una hora des del cotxe.


Material: Està equipada amb parabolts, només calen cintes exprés i estreps. 
Orientació: Est
Horari: 1 hora
Grau obligat: 6a+


Descens: Si no baixem rapelant, podem baixar a peu des del cim cap al Coll del Mosset per unes rampes de pedra.

Ressenya: Nosaltres hem fet servir el llibre d'Ecos d'en David Hita. També surt a la guia d'en Luichy de la cara sud de Montserrat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada