dimecres, 18 d’agost del 2021

Integral Bisbalenques-Tempesta de Mitja Tarda al Contrafort de la Dent d'en Rosell.



Un itinerari ben ferm de fissura díedre amb un petit toc herbós.La tirada central és un breu parentesis entre dos bons llargs d'escalada atlètica amb passos de bloc i alhora continuïtat.La graduació m'ha semblat un pèl més dura que a les vies modernes del Contrafort.
Accés: A Queralbs agafem la carretera que puja a Fontalba. Només la seguirem un o dos quilòmetres aparcant a ma esquerra quan ens creuem amb el camí que puja cap a Núria.
Aproximació: Cal seguir el camí que puja a Núria. Aquest camí ofereix dues variants, a nosaltres ens interessa el camí dels Duis ( esquerra, cartell) que passa per sota mateix de la Dent d'en Rossell o Roc dels Duis.

Tenim dues opcions:
1) Per la tartera que hi ha a la base del Contrafort: Potser es camina menys però és més incòmode. Just després d'una vauma amb un banc deixem el camí de Núria i pugem per l'esmentada tartera, alguna fita.
2) Per la baixada de la Dent: Passem l'esmentada vauma, un oratori i una petita font. Just després de la font localitzem una tartera a ma esquerra. Seguirem una traça fitada que flirteja amb el bosc i la tartera. Més amunt trobarem fites que van a dreta i a esquerra, a les envistes del recordatori d'un esquiador mort.
Aquí convé seguir les fites que van a l'esquerra fins a sota del Contrafort de la Dent.La via comença en un evident díedre amb un tascó i un pitó.
Horaris: Aproximació 40',via i rapelar-la 2.5 hores i retorn al cotxe 30'.
Material: Nosaltres hem fet anar unes 17 cintes exprés,un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien groc al Camalot del 2 doblant 0.5,0.75 i 1.
Grau obligat: V+/ A1.
Descens: Nosaltres hem fet 3 ràpels amb una corda de 60 per la mateixa via.Totes les reunions tenen dos parabolts amb anelles.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada