dilluns, 23 d’octubre del 2023

Cordada 25 a Coma de l'Orri.


Aquest itinerari que treu suc a un pany de paret pel qual no donaríem un duro. Ens ha semblat una bona via de placa, d'escalada generalment atlètica però tallada pet feixes cada dos per tres. Una bona proposta per omplir migdia o bé per fer-la en plan fanàtica tot baixant de la Piràmide de l'Aigua. Hem enllaçat les tirades 5 i 6.
 

 
Accés: Al municipi de Setcases agafar la carretera que condueix a Vallter 2.000.A uns 3 km.(?) del poble cal estacionar en un revolt tancat a dretes,a l'anomenat aparcament de Coma de l'Orri.Podria haver-hi un cartell així com senyals de GR i una torre elèctrica.
Aproximació: Des de l'aparcament comencem a remuntar la vall. A l'alçada d'un cartell trenquem a l'esquerra, creuem el riu per un pont de fusta. Seguim pujant i just abans de tornar a creuar el riu agafem un corriol a ma dreta. Aquest corriol primer va per una torrentera i després per una tartera. Ascendim per pendents herboses i rodegem el contrafort de la base per l'esquerra fins a situar-nos al peu de via. Parabolt visible sota un petit sostret.
 


Grau obligat: Diuen 6a de cavall estant m'ha semblat que amb V+ es passa.
Horaris: Aproximació 30',via 2 hores i descens 30'.
Material: Una dotzena de cintes exprés. Nosaltres a més hem posat tres peces: un Camalot de l'1/0.75 per enganxar el primer bolt així com un microtascó i un Alien vermell per treure pèndol al segon de cordada.Amb una mica de barra es deu poder fer només amb els expressos. Va bé dur doble corda i cintes desplegables per evitar fregament en alguns llargs.
 

 
Descens: Del final de la cresta cal davallar pel vessant Est, a la dreta. A estones per terreny acanalat a estones directament pel vessant. Cal intuïció, trobarem fites molt espaiades i si ho fem bé acabarem espetegant al pont de fusta que hem creuat durant l'aproximació.
Ressenyes: Així com tot el material gràfic és del blog d'en Joan Asín, gràcies!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada