dimecres, 15 de novembre del 2023

L' avi trepador a la Codolosa.



No se si és perque em va salvar una tarda d'escalada que no contava fer res o perque les espectatives no eren massa altes peró el cas és que aquest itinerari em va agradar força.No hi ha massa feixa i la roca és bona malgrat que en al algun pas puntual està gastada.Hi ha un parell de trams més drets farcits de canto que són un goig d'escalar i un parell de murs on la presa escaseja un xic més i demanen col·locació.Tot aixó moguent-nos en el V grau.Espits a les tirades i bolts a les reunions,pel meu humil criteri prou separats com per no ser recomanable com a iniciació.
 
 
Accés: Aparcament de la Salut,àrea recreativa al municipi de Collbató. 
Aproximació: Des de l'explanada de dalt de les barbacoes agafem un corriol en direcció al torrent.Creuem el torrent per un pont de formigó i després remuntem torrent amunt.Quan la vegetació de l'esquerra desapareix és el moment d'enfilar cap a la base de la paret.La via és la segona a l'esquerra de l'Esperó de la Salut Aquí a sota penjo la fotografia d'en Manel&Ita iniciant la via, es veu un espit com a deu metres del terra.
 


Material: Si confiem en els espits que tenen vora els 30 anys en farem prou duent unes vuit cintes exprés. Si volem completar l'equipament jo crec que en farem prou amb un petit joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 0.75.
Horaris: Aproximació 15',via i rapelar-la 2'5 hores mentre que per tornar a l'aparcament hi he estat uns 15 minuts. S'ha de dir que anava sol i suposo que anant en cordada se'n fa mes via.
 

 
Orientació: Sud.
Grau obligat: V/A0.
Descens: Tres ràpels de 35 metres per la mateixa via, compte que n'hi ha algun que arriba molt just.
Ressenyes: Col·leccionistadevies,Manel&Ita i K-pujo.Moltes gràcies a tothom!.

2 comentaris:

  1. Una de les vies pioneres del sector i sovint menystinguda, però que m'agrada que t'hagi convençut, a La Codolosa hi ha vies sorprenentment bones entre tot el que hi ha.

    ResponElimina