dilluns, 13 de novembre del 2023

Via Canaletes a la Panxa del Bisbe.


Via plaqueara per flipar com hi anàven els pioners amb valor pericia i quatre ferros s'enfilaven per on avui un mediocre s'ho ha d'anar mirant. A jutjar per la data es debia obrir sense expansius i avui en dia n'hi ha un grapat peró tampoc són a tocar. Hi ha qui creu que la roca està pol.lida a mi no m'ho ha pas semblat.



Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€. 
Aproximació: Del Monestir prendre les escales dels pobres, al Pla de Sta. Anna el trencant de la dreta que passa per la base de la Panxa del Bisbe. La via queda cap a l'esquerra de la paret,hi ha un burí a pocs metres del terra i es veu el primer parabolt a uns cinc metres. Penjo una foto d'un blog marcant el peu de via i una que vaig fer jo del burí.



Orientació: Oest.
Horaris: Aproximació 25',via i retorn a peu de via 2'5 hores.De peu de via al cotxe 20'.



Material: Una desena de cintes exprés, friends de l'Alien blau al vermell,un parell d'espits del 8 i una plaqueta recuperable.No és mala idea dur alguna cinta disipadora i sis mosquetons de seguro ja que les expansions de la a partir de la primera role freguen la cinquantena.
Grau obligat: V/A0.
Descens: Ràpel d'uns 30-35 metres cap al coll nord. Després baixem per la canal de la cara oest, primer entre la vegetació i després pel despreniment, fins al camí de les escales dels pobres,passem per peu de via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada