dilluns, 11 de desembre del 2023

Esperó del Vent a la Proa.

Fantàstica via de placa montserratina, farcida de bons còdols i amb unes vistes espectaculars. L'itinerari més assequible i repetit de la Proa. Els que tinguin ètica i coses d'aquestes l'hi poden recriminar que és menja l'Aresta Brucs a baix i  la Torras Nubiola a la part superior, quina polseguera devia aixecar en el seu dia!.
Els més fanàtics la poden combinar amb la veïna Tropicana o fent una mica més de cames la SAME a l'Agulla del Senglar així com amb la Normal a l'Agulla Fina dels Naps de baix. Els amics del rovell aviat la trobaran interessant ja que els espits tenen prop de mig segle de vida, encara que de moment foten bona cara.
 


Accés: Aparcament habilitat al municipi del Bruc,darrera de l'escola. Enllaç.
Aproximació:Pugem a la urbanització de sobre i trenquem a l'esquerra pel carrer Camí de Can Salses. Quan s'acaba l'asfalt agafem el primer trencant a ma dreta, passem pel costat de Can Salses i baixem a un olivar. Aquí agafem un corriol a ma esquerra i en comptes d'entrar al torrent trenquem a ma dreta. Arribem a una petita bassa on el camí es bifurca, agafem el corriol de ma esquerra. Ens enfilem a una carena on tenim unes vistes privilegiades. arribem a la base de la Tonsura i just abans d'un sector esportiu ens hem d'enfilar per la Canal Nubiola. Aquesta canal es troba equipada amb graons metàl·lics així com amb cordes fixes. Aquesta canal ens deixa a la base de la Proa i la primera via que veurem és l'Esperó del Vent,placa amb el nom i espits grocs visibles.
 

 
Horaris: Aproximació 50', via i rapelar-la 1'5 hores. Retorn al Bruc 45 minuts.
Grau obligat: V+/A0.
Material: Catorze cintes exprés i cordino de recanvi pels ràpels.Si es va just de grau podem llaçar algun merlet a la primera tirada.



Orientació: Sud.Compte amb el vent,el nom no el te perquè si!.
Descens: Dos ràpels de 40/45 per la mateixa via. 
Ressenyes: El dibuix és d'en Joan Prunera ( Col.leccionistadevies ) i la foto d'en Cesc Rosell ( Escalesrodones ), moltes gràcies!!!.

2 comentaris:

  1. Així, si he fet aquesta puc tatxar tres vies, no?
    Esperó del vent
    Aresta Brucs
    Torras Nubiola

    ResponElimina
  2. Hauries de mirar criteris de tatxata la web del Patronat o al FB del RPIA.

    ResponElimina