dimarts, 25 d’octubre del 2011

Via UES als Espluvins.



-Cordada: Conxa i Manel.
-Ressenya: la d'en Xavi Granés. Perfecte.
-Material: la via està equipada amb parabolts. Calen unes 18 cintes i nosaltres vam fer servir els estreps, que no estàn de més ( o si, depen de lo fort que estigui cada un). Vam posar un alien groc i un verd per protegir 2 passos puntuals, però més que res perquè els portàvem.


-Aproximació: passem el poble d'Oliana, seguim per la carretera direcció nord. arribem al parquing de la ferreta Regina, no hi parem, sinó que passem per el túnel i just abans del 2on tunel girem a la dreta i parem a la dreta en un parking  gros. Aparquem aquí i tirem per la carretera cap a la dreta uns 50 metres i trobem una canal amb un camí poc definit que puja cap a la paret, l'agafem i al cap d'un moment ja es fa ben visible.Pugem fins al peu de la paret. La via comença en un esperonet a l'esquerra de l'alfa centauro i just a la dreta d'una zona vermellosa i desplomada. Inscripció UES  i  fita al peu de via.30 minuts des del cotxe.Com que el primer tram de la via segueix una espécviede grades herboses, nosaltres les vam agafar com a referència per arribar al peu de via.
-Via: la via té dues parts ben diferenciades. Els primers 7 llargs (fins la feixa intermitja) són fàcils, amb tendència cap a l'esquerra tota l'estona (una escapatòria a la R4 cap a l'esquerra per unes feixes) i en poc més d'una hora i mitja /2 hores et plantes a la feixa.En aquesta part s'ha de vigilar un xic amb la roca.Quan arribem a la feixa, pugem una mica i després passem fins a la paret caminant. La nostra via comença en un sócol rampat amb una alzina grossa a 4 metres del terra i una fletxa que indica la via.Aquest tram de la via va per un gran diedre-esquerda que recore la paret. ULL! uns metres més amunt hi ha una altre via ( si algu en sap alguna cosa....).Està equipada amb parabolts i l'any passat ens vam colar i vam pujar per aquesta  i ens va semblar més dura que la UES. Estavem tossuts en que en aquella paret només hi havia una via (la UES) equipada amb parabolts i quan ja vam veure que no ho podia ser vam decidir seguir amunt i sortir per aquesta altre. Lo dit: si algú té alguna info d'aquesta via li agrairia que ens digues alguna cosa.Gràcies per endavant.
La segona part  en canvi conbina l'Ae amb el lliure vertical i atlétic. Hi han tres llargs d'Ae:al primer els seguros allarguen una mica i la roca no és meravellosa, el segon surt més fàcilment i el tercer té dos passos d'Ae i la resta del llarg (i és ben llarg, fa més de 50 metres) és de V+ vertical i de parts amb presses  tipus Vilanova. Aquest és el millor de la via segons el nostre parer. A partir d'aquí quatre llargs més, el L13 I L14 fan  escalar un xic , jo vaig patir un xic a l13, que no me l'esperava, però està ben equipat i poc a poc ja va sortint.Nosaltres varem tardar unes 7 hores i poc, però als llargs d'Ae ens ho vam prendre amb tranquilitat.
-Descens: just al final de la via trobem unes marques blaves que hem de seguir cap a l'esquerra fins a trobar el camí de baixada de la ferrata regina;baixem per aquesta fins al parking i d'aquí al cotxe ( 1 h 15 min/ 1h 30 min)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada