dimarts, 6 de març del 2012

El Forat de la Pera i Festival Erótic a Rúbies.




 -Cordada: Martí Rovira, Edu Plana i Busquets.
-Ressenyes:

http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=836 

http://www.ressenya.net/php/vimprimible.php?id=188



-Aproximació: Com sempre...al Poble de Rúbies agafar el G.R. en direcció a la Portella Blanca. Quan estem a l'alçada de la base de les parets, agafem una traça a l'esquerra. La F.E. està situada ben al principi de la paret, al que podria ser l'inici de la primera tirada hi havia un pont de roca,nosaltres vàrem pujar per aquí desencordats ( III )  i un company més per la dreta caminant. A la R1 hi ha un espit i es veuen els espits del llarg ( a l'esquerra hi ha una linea de bolts ). Per arribar a l'inici de la F.P. hem de tirar més endavant i pujar a peu de paret. La via està a l'esquerra de la Directa ( díedre ben evident amb fletxa ample i bolt visible ) i a la dreta de la Via de la Terra ( pitó amb vaga blava ). Compte perquè entre la F.P. i la Directa hi ha un projecte diria que no acabat. De la F.P. es veu el primer espit ( alt ).


-Material: A la F.P. hem posat bàsicament tascons,Alien verd ( sembla que quedava millor el groc ) i Camalot de l'1. A la F.E. un Camalot 0.75.

-Festival Erótic: Està prou bé,la primera tirada és força xula i la tercera te un tramet bonic. La R3 és una miqueta incómode. Probablement sigui millor fer-la uns metres en sota, en una sabina i un espit ben proper. La jugada potser és fer la segona tirada fins aquest punt i d'aquí sortir al cim. V+ obligat.

-Forat de la Pera: Aquesta ens ha agradat més que l'anterior, més sostinguda. La roca és bona o ha estat sanejada. Pràcitcament equipada amb espits i claus, l'hem feta en tres tirades. Hem enllaçat Ll1 + Ll2 i Ll4+ Ll5.V+ obligat.


-Descèns: Evident a la dreta, a buscar el Pas de la Portella Blanca. En el cas de la F.E. acaba una miqueta més baixa i per tant la baixada també és més ràpida.

2 comentaris:

  1. Feineta! tinc ganes d'anar algun dia a fer la Forat de la Pera, te bona pinta, i sabent que es poden enllaçar llargs, dona més joc...i poder-la fer una matí quan ja faci calor...la Festival Eròtic la recordo discontinua, amb trams bons i altres dolents...poc homogeni no?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bones Llorenç!, la Festival Erótic si que és una miqueta discontinua. Peró és molt cómode per empalmar amb d'altres vies. El Forat de la Pera ens va agradar més. A mi em va tocar el tram del mig i no vaig fer cap de les tirades que s'empalmen, els col.legues vàren dir que res de fregament ( anàvem amb doble peró xapant les dues a totes les assegurançes, duiem alguna cinta llarga). Vinga, fina aviat!

      Elimina