divendres, 28 de juny del 2013

Niborga de Plutón a l'Agulla Gistaus


 
-Cordada: Parce i Busquets.
-Aproximació: Mireu l'Atxís a l'Escalatroncs. Quan estas a darrera la cara que vols escalar de l'Agulla de la Grip, l'Agulla Gistaus queda a l'esquerra. La Niborga va per la seva aresta Sud. A peu de via ja es veuen els burils.
-Material: Hem possat un Camalot del 0.5 entre la primera i la segona assegurança del primer llarg.
-Ressenya: La que s'ha currat en Lluís.



-Via: Te un primer llarg exigent i un segon molt més fàcil. El primer llarg és una escalada de finura força obligada ( potser 6a o 6a+ ), aquesta tirada està assegurada amb burins i un clau, els burins són vells peró sans, suposo que la via s'ha fet poc. Aquest primer llarg te la roca una miqueta escamosa.La R1 està formada per tres burins i tres claus. El segon llarg està totalment desequipat, sortim a la dreta de la reunió i a l'entrada d'una mena de díedre arbrat trobarem un pont de roca ( a mi em va semblar justet el col.lega deia que era molt bo ) . Jo he seguit pel díedre fins a poder llaçar una bona sabina i llavors he anat a la placa de l'esquerra. El company a l'alçada del pont de roca ha tornat a la placa de l'esquerra, ha comentat que es feia bé i que la roca era millor que si seguies pel díedre.


-Descens: Exposat. Cal anar grimpant i desgrimpant les agulles de la dreta fins a trobar el camí. M'ha semblat que hi havia poques possibilitats de rapelar les agulles menys la penúltima que es pot rapelar d'una bona arrel.
Un cop al camí seguirem les marques blaves a l'esquerra. Podet retornar a Can Massana pel refugi d'Agulles o pel Portell Estret.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada