dissabte, 24 d’agost del 2013

Diedro Armani a la Torre d'Ambiéz.

 
 
 
 
-Cordada: Txus i Busquets.
-Ressenya: Nosaltres anàvem amb aquesta de la guia d'Ambiéz que podeu consultar al mateix refugi.Tamé la podeu consultar/comprar a les llibreries que hi ha al carrer principal d'Arco.
A aquesta ressenya afegir:
1. A la primera tirada hem entrat per la placa de l'esquerra. Hi ha tres pitons en lloc de l'únic clau que marca el croquis.
2.Un cop a dins del díedre trobarem un bolt i una reunió de dos bolts a uns trenta metres ( esquerra del díedre ).


 
3. Compte a esquivar el Pilastro Giallo per la dreta tal i com marca el croquis, nosaltres ho vàrem fer per l'esquerra i està un xic trencat.
4.Ens hem saltat el que seria la R3.
5. Al llarg 5 per encarar el gran díedre alerta perquè hi ha un díedre amb un pont de roca uns deu metres per sota de l'autèntic díedre amb el pont de roca que marca el croquis. En aquest punt rodejar l'esmentat díedre per l'esquerra ( evident ).


-Accés: Consulteu a la Fox Stenico.




-Aproximació: El díedre final és ben visible des de el refugi i per tant l'aproximació és evident i ràpida. Agafem el sender 358 i el seguim, desviant-nos a l'esquerra cap a peu de via quan hi passem per sota. Nosaltres hem trobat una petita congesta de neu que s'esquivaba facilment per l'esquerra. No se si més al principi de temporada poden ser útils el piolet i els grampons.
Nosaltres hem entrat per la placa de l'esquerra ( pitó visible ).
-Orientació:Est-Sudest.


-Material: Portàvem de tot,d'Alien blau al Camalot del 3 i els tascons. Al final crec vàrem passar només amb els friends mitjans (0.75 al 2 ) i els tascons. Hi ha algún tram del díedre superior on el que caldira és un Camalot del 4 peró és IV i no se si val la pena pujar-lo només per aquests trams.




-Via: El díedre final és molt guapo i sostingut encara que es fa curt i la resta està prou bé. La roca bona i sanejada ja que és una via ben clàssica. El grau obligat estarà sobre el V, tant pel primer com pel segon de cordada si entrem per la placa de l'esquerra, ens ha semblat més V que el IV que marquen les ressenyes. És una via prou ràpida, ideal per fer el dia que s'arriba al refugi, l'altre opció és combinar-la amb una via a la Cima d'Ambiéz ja que sembla que del cim podem rapelar a la bretxa amb la Cima i baixar a la vira on començen aquestes vies.


-Descens: Hem trigat un parell d'hores del cim al refugi. El descens es fa per l'Aresta Sud ( via Normal ). Al cim hi ha una instal.lació de ràpel i anem fent ràpels ( diria que amb una seixanta es pot fer , millor pel nus ) fins a una zona de terrasses on anem desgrimpant seguint fites fins a un camí senyalitzat que ens retorna al refugi.


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada