dilluns, 18 de novembre del 2013

Abella de la Conca.


Dissabte esquivant la pluja com podem anem a parar a aquesta tranquil.la raconada amb l'Albert. Sense estressar-nos massa i començant cap a les 11 fem tres vies.
 -Accés: Amb l'explicació de l'Escalatroncs segur que ho trobeu bé, afegir que la pista que hem de prendre en deixar la carretera es troba asfaltada al principi. 



Compte a on aparqueu. Nosaltres vàrem aparcar en un camp d'ametllers que fotia pinta d'abandonat i a més vàrem aparcar de manera que pogués passar el tractor. A l'amo del camp no l'hi va semblar el mateix i en comptes d'avissar-nos i haguessim baixat a apartar el cotxe, ens va deixar una nota al cotxe. Vigileu doncs quan aparqueu!.
-Aproximació: Ràpida, hi ha una traça fitada que va de la pista a les parets.
-Orientació: Diria que Sud.



Les vies que hem fet d'esquerra a dreta de la paret i també de menys a més guapes són les següents:

1. Un gran dia:  A la segona tirada ens hem embolicat per una via que va per la dreta i que tenia molt bona pinta, algú sap quina via és???, després hem tornat a la via. Suposo que al haver-nos embolicat potser no hem fet exactament el que tocava i per això la via no ens ha agradat. El tram que hem escalat és herbós i  no te ambient, escales a dos metres d'una canal per la que podries pujar grimpant. La roca és boníssima però hi ha molts blocs, els pots esquivar més o menys bé però pateixes per si la corda els fa baixar. Nosaltres hem fet una bona neteja. Si us animeu a fer-la porteu algún tascó i un joc de friends fins al 2. IV+/A1 obligat.



2.Gutíerrez lo Puto Amo: Aquesta ja és una altre cosa. Te trams que estan força bé, són ressalts peró n'hi ha algún de força interessant. La via ha estat molt sanejada i la roca és boníssima. Te una placa amb el nom a peu de via. Hem fet la R1 al peu del díedre de la tercera tirada ( pont de roca + C 0.75 ) i ens hem saltat la R3. La R4 l'hem reforçat amb un C 3 i d'aquí al cim amb una sola tirada. V/A0 obligat.





3. Lo Gall Pinto: Agafa unes plaques primer tipus Vilanova i a dalt més tipus Pic de Sant Cugat molt ben parides, també és una via de ressalts peró aquestes plaques valen molt la pena. Reunions equipades per rapelar. Hem fet R1,R3,R5 i cim. Porteu alguna cinta llarga i doble corda per saltar-se les reunions. V/A0 obligat.



-Descensos: De la primera hem fet un ràpel d'uns 50 metres pel vessant opossat. No està preparat per fer-se amb simple peró probablement podriem desgrimpar els darrers metres. D'on acabem el rapel hem de seguir una traça a l'esquerra que de seguida ens deixa al coll de la canal que hi ha a l'esquerra de la paret, baixem per aquesta canal. De les dues darreres vies hem baixat amb una facil desgrimpada pel vessant oposat i d'aquí a trobar la canal que hem comentat abans.

5 comentaris:

  1. Renoi, la vau encertar dissabte, que per Montserrat millor anar amb barca...visita exhaustiva eh!

    ResponElimina
  2. Ei Jaume!, veníem rebotats d'Àger i anar mirant el radar al final vàrem anar a petar a Abella..bona opció per aquests dies!!!.
    Salut i metres!!!!

    ResponElimina
  3. Encara has sigut força generós amb la via un gran dia... Jo la catalogaria de Callo Sup. És millor anar-hi amb la idea que vas a fer una aresta.
    Les altres dues són força més bones.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Vaig estar mirant fotos de la segona tirada per internet i ves a saber si no ens vàrem saltar el tros guapo de la via amb l'encigalada...Per cert has descobert quina via era la de la dreta?, pel que he vist la Placa Base és a l'esquerra.
      Punt d'educació ambiental incompatible amb l'escalada,jajaja...donar la raó i apartar-se,jajaja....

      Elimina
  4. Sí, la placa base va per la placa de l'esquerra. Ni idea de què és la via de la dreta.. Encara que per 4 metres que ens vam desviar resultarà que ens vam perdre el millor de la via. S'haurà de repetir...

    És un bon consell, que pot ser útil molts ops...

    ResponElimina