divendres, 28 d’agost del 2015

Espolón Norte o Rabadá Navarro al Puro.




Oberta per la èlit del moment com a entrenament pel Firé aquesta via també va ser aconseguida sense utilizar ni una sola expansió, buscant les debilitats d'un aeri esperó sense sucumbir a la temptaçió de posar-se a la canal. De la mateixa manera que a la Rabadá Navarro del Firé a posteriori se l'hi han afegit expansions restant-li compromís i exposició. De totes maneres continua essent una via on en algún punt cal navegar i te trams de IV+/V expossats. Nosaltres hem entrat pel diedre xemeneia que hi ha a la vertical amb un sol llarg de seixanta justos fins al final del diedre i inici del flanqueig a la dreta a buscar la canal. Al tercer llarg de la via propiament diat ( L8 d'en Luichy ) no hem sabut veure el segon clau, no us n'aneu a buscar-ne un moooolt a l'esquerra quasi a la canal, vàrem deduir que es d'una altre via.




-Cordada: Roger Canals i Busquets.
-Ressenya: Aquesta que no de qui es per veure els ràpels i la de lanochedelloro.com que va molt be per fer la via.
-Accés: Poble de Riglos. Cal aparcar a l'entrada del poble en dos aparcaments habilitats a ma dreta. Hi ha una font, primer carrer després de l'últim aparcament a ma dreta.
-Aproximació: Creuem el poble de planer en direcció al Pisón i al Puro. Nosaltres hem entrat per l'entrada directa, a la vertical una mica a l'esquerra de la Canal del Puro. Díedre xemeneia vertical amb parabolts visibles.


-Orientació: Oest, ombra fins cap a les tres.
-Material: Hem fet servir algún tascó petit i un joc de friends de l'Alien groc al Camalot de l'1 així com algún cordino finet per ponts de roca.
-Grau obligat: V+ tirant a 6a. Algún tram de V m'ha semblat una mica expossat.
-Descens: Amb els ràpels que indica el croquis que he penjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada