divendres, 1 de gener del 2016

Via Extraplomos al Veleta.


Intel.ligent i sinuosa via que resol un pany de paret a priori inexpugnable per una via de V+/A1. L'escalada és sostinguda i compte amb un bon ambient des de el primer metre. A nosaltres ens ha agradat molt i ens ha semblat bastant més dura que la seva veïna El vuelo del Aguila,que ens ha anat molt bé per aclimatar-nos a la roca que és una mica especial. A la ressenya que he fet he intentat marcar les possibles escapatòries encara que caldria confirmar-les.



-Accés: Carretera que puja a l'Albergue Universitario punt on estacionem.
-Aproximació: Podem agafar un bus a l'Albergue que ens estalviarà aproximadament una hora de pujada fins a un revolt conegut amb el nom de Las Posiciones del Veleta. El bus val 5€ anar o 9€ anar i tornar, el primers surten de l'Albergue a les 9,10 i 11 del matí, el bitllet es compra a l'Albergue mateix. Nosaltres no havíem reservat i tot i ser temporada alta no vàrem tenir cap problema amb el bus però ens vàren dir que calia reservar plaça trucant al 671 564 407.


Un cop a Las Posiciones del Veleta només cal prendre un evident camí que ens acosta a un coll a tocar de la paret, baixem a peu de paret i de seguida estem a peu de via en un díedre evident.
-Orientació: A mitjans d'Agost la via tenia sol fins la una aproximadament.
-Material: Hem fet servir un parell d'estreps, un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien blau al Camalot del 3. Potser si es va just de grau algun pitó pot servir.


-Grau obligat: V+/A1.
-Descens: Del final de la via baixar unes tarteres sense massa dificultat fins a la carretera per la que hem aproximat.
-Ressenyes: La dibuixada és pròpia i la fotografia és del Nevasport. Merçi!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada