dimecres, 20 de juliol del 2016

Mompart al Gorro Frigi.

La Mompart al Gorro Frigi, com la majoria de clàssiques d'aquesta agulla, ha quedat relegada a un segon pla. Per un costat, la via tenia poques assegurances i a més eren velles. Per altra banda, les vies noves li van prendre part del seu espai. Per acabar-ho d'adobar un reequipament polèmic i el seu posterior desequipament la van deixar en l'oblit. Un reequipament més sensat l'ha tornat a deixar a punt per ser escalada. Però si el que busqueu és una filera de xapes no poseu la Mompart a la vostra llista de vies pendents.


-Cordada: Mireia i Albert.
-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Al pla de Sta. Anna anar pel de sota i quan sortim al camí transversal ( St. Joan-St. Jeroni ) seguir-lo a la dreta i ens deixarà al camí transversal que va per sota dels Gorros i les Magdalenes. El seguim fins a situar-nos a la part dreta de la paret del Gorro Frigi, sota una alzina característica. La via comença en aquest punt, però podem escalar pel díedre o per la placa de la dreta.



-Orientació: Nord.
-Material: La via està poc equipada amb parabolts, algun buril vell i un pont de roca. Nosaltres hem fet servir Aliens i Camalots petits. amb burils. Pot anar bé una xapa recuperable per si trobeu el buril sense xapa del 2n llarg (nosaltres no l'hem vist).
-Grau obligat: IV+



-Descens:Un cop a la creu del cim on fem la darrera reunió hem de desgrimpar cap a la nostra esquerra en direcció a una sabina per on surt la Normal. En aquest punt localitzem la primera instal·lació de ràpel. Fem un primer ràpel d'uns 30 metres i un segon d'uns 45 metres que és fraccionable. Els ràpels ens deixen directament a la canal de la Normal. Un cop aquí baixem per la canal (desgrimpada amb corda fixa,pot no ser-hi) uns metres fins al camí transversal.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la ressenya del llibre d'en Luichy de Gorros. També està molt bé la ressenya del blog del Col·leccionista de vies, que a més té les assegurances dibuixades:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada