divendres, 1 de juliol del 2016

Que pum que pan a la Granota

Personalment el sector del Camping mai m'ha atret massa. Està molt a prop del Monestir, i això comporta molta gent, soroll i, en definitiva, poca tranquilitat. A més, és un sector que està molt enclotat, de manera que hi ha molt poc ambient i les úniques vistes són del Monestir i de l'Aeri.
Però és una molt bona opció per aquells dies que la meteo no pinta massa bé i no ens volem arriscar: l'aproximació és curta, moltes vies són rapelables i estan equipades per no patir. I després, quan t'hi poses, t'adones que hi ha vies molt guapes, amb bona roca i tirades espectaculars.


-Cordada: Macau i Busquets.
-Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€.
-Aproximació: Des de el Monestir agafem el camí que va al càmping ( darrera el cremallera ), el seguim un moment fins que trobem un rètol que diu “Mirador de Fra Gari”. El seguim una estona, i després d'una forta pujada, arribem a un tram pla. El camí pasa per la base de la Granota. La via comença en un petit desplom a l'esquerra d'uns bancs de pedra  (hi ha el nom escrit però potser costa de veure).



-Orientació: Est.
-Material: Cintes exprés.
-Grau obligat: V+. L'inici de la via és explosiu, jo el graduaria d'A0. Qualsevol altra graduació que trobeu només servirà per augmentar la vostra frustació.




-Descens:. De la R4 (que coincideix amb la Pique Longue) fem un ràpel curt fins la R3, i d'aquesta un ràpel llarg fins al terra.
-Ressenya: Nosaltres hem anat amb la ressenya del llibre d'en Luichy del Vessant Nord. També està molt bé la ressenya de l'Escalatroncs:




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada