dijous, 29 de setembre del 2016

Abrazo al Vacío a Peña Rueba




Via oberta recentment a la cara nord-est de Peña Rueba, a la dreta de l'Espolón del Gállego i del Gran Diedro, per una zona molt vertical. Els oberturistes han fet molta feina sanejant la ruta, però encara haurem d'anar en compte amb la roca en algun tram, sobretot a l'últim llarg. Convé no anar-hi després de pluges perquè hi ha zones amb molsa. Nosaltres vam trobar la paret ben seca i no ens va emprenyar massa. Està equipada amb parabolts abundants, però si la volem disfrutar millor anar amb una mica de grau, si no haurem de tocar molt de ferro a la majoria de llargs.


-Cordada: Busquets i Macau.

-Accés: La via està situada a la cara nord-est de Peña Rueba. Hem d'anar al municipi de Murillo de Gállego i seguir la carretera en direcció a Jaca 1.6 quilòmetres des de la sortida del poble. Al final d'una recta hem d'agafar una pista a mà esquerra i trobarem un bon aparcament al cap d'uns 300 metres a mà dreta. Hi deuen cabre una desena de cotxes. La pista continua amunt però jo no m'hi foteria si no és amb un bon quatre per quatre.

-Aproximació: Seguim la pista de pujada fins que mor en un coll amb un prat i uns blocs. Aquí agafem una traça fitada que porta a peu de paret. Al peu de l'Espolón Fuertes creuem un barranc i seguim pujant cap a la dreta per un camí marcat amb fites. Al peu de via hi ha un parabolt de color negre amb un cordino. Atenció!!! La via comença a l'esquerra d'aquest parabolt (es veuen més parabolts de color negre). No aneu a les xapes de la dreta que són d'una altra via!



-Orientació: Nord-est.
-Material: La via està equipada amb parabolts, només calen 22 cintes exprés i estrep.
-Grau obligat: 6a




-Descens: Des del final de la via baixem per l'aresta (trobarem fites i marques de pintura) fins a una bretxa on hi ha una instal·lació de ràpel al terra. D'aquí muntem un ràpel de 50 metres que ens deixa en una repisa. Seguim la repisa fins a un cable (molt prim!!!) que ens porta a un altre ràpel de 20 metres. Després del ràpel seguim baixant uns metres per una canal on trobarem un arbre on muntar un ràpel de 30 metres. Atenció!!! no agafar una corda fixa de color negre que trobarem a mà esquerra abans de l'últim ràpel. Després del ràpel baixem pel pendent seguint un corriol que ens portarà al camí de l'aproximació.

-Ressenya: Nosaltres hem portat la topo dels oberturistes i ens ha anat molt bé. Atenció amb els metres dels llargs, podeu afegir 5 metres a cada llarg tranquil·lament.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada