divendres, 27 d’octubre del 2017

Esperó de la Martina a Busa.


Te un tram un xic cutre a la primera tirada però la resta ens ha semblat molt bo. Bona roca,tirades sostingudes i escalada atlètica. Com a totes les vies de l'Indi equipada per no patir massa amb parabolts. L'aproximació,el descens i la via són ràpids i fàcilment podrem combinar la via amb alguna altre,nosaltres després hem fet la veïna Axis Mundi.
Accés: A Solsona hem d'agafar la carretera C-26 en direcció a Berga i seguir-la aproximadament fins al km. 114 on trobem una desviació a ma esquerra que indica Busa i Bessora. Agafem aquesta carretera i anem seguint els indicadors de Busa. Uns 12 km després arribem a una cruïlla on cal estacionar just sota una torre elèctrica. A ma esquerra la carretera puja al Pla de Busa i a la dreta hi ha una pista que seguiriem per anar a les altres vies de Busa.
Aproximació: Seguim la pista de baixada uns cent metres i veiem un corriol fitat a ma esquerra. Cal agafar aquest corriol i seguir-lo fins una mica abans de la Canal de Cal Rial. La via comença sobre d'un petit pedestal,bolts visibles a la dreta d'una arrel.


Material: 12 cintes exprés amb un parell de llargues.
Grau Obligat: V+.
Orientació: Sud.
Descens: Crec que si volem fer una altre via el millor es baixar a la dreta per la Canal de Cal Rial. Si volem tronar al cotxe el millor és anar a la esquerra i creuar el Pla de Busa fins a la carretera per retrobar l'aparcament. Nosaltres hem rapelat per la via,compte amb la roca i porteu recanvis ja que la R3 no està equipada per rapelar. Hem fet R3-R2 amb 30 i de R2 a terra amb uns 50.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada