dilluns, 13 de gener del 2020

Vies Borges i Felicitat al Roc de Ponent.


Primers metres de la Borges.

Fem aquest parell de vies probablement poc repetides.
La Borges m'ha agradat molt per ser ben sostinguda i amb ambient per lo curta que és.No s'ens ha trencat res però hi ha alguns blocs que sonen a buit i com que semblaria que és un itinerari poc freqüentat he anat tota l'estona amb la mosca darrera l'orella.La sortida que hi ha marcada a la topo podria no ser l'original,uns metres després de superar el pas de 6a ( bolt ) ens plantem sota de dues xemeneies.La de l'esquerra te un pitó vermell,nosaltres hem sortit per la dreta que te una mica de guano però és ben xula.Aquí podria ser que la original enlloc de sortir per aquestes xemeneies anés flanquejant a la dreta ( IV+?).
La Felicitat també m'ha agradat però només la primera tirada,la segona l'he trobat de tràmit.


Accés: A la N-240 que va de Montblnac a Lleida hem de sortir i anar cap al poble de l'Espluga de Francolí. Aquí hem d'agafar la T-7000 que va de Prades a Poblet, direcció Vimbodí. La seguim aproximadament uns 6 quilómetres fins que veiem a ma esquerra una pista asfaltada que s'enfila per una vall, a l'entrada d'aquesta pista hi ha una gran creu i un cartell que diu Vall de Castellfollit. Seguim aquesta pista uns dos quilómetres i just passar una cabana oberta peró en bon estat per vivaquejar aparquem a ma esquerra.


Aproximació: Pujem per la pista uns doscents metres i a ma esquerra agafem una pista que baixa cap al riu, davant d'una tartera. Hem de remontar aquesta tartera,hi ha pals indicadors de l'"Itinerari Geológic".L'inici de la Borges el trobem uns setanta metres per sobre de l'Aresta G.E.R..Hi ha una bona explanada,una vaga en un arbre a mode de R0 i es veu una gran alzina a 10 metres del terra amb un pitó a sota.
El començament de la Felicitat el situem un centenar de metres per sobre de l'Aresta G.E.R.Cal superar caminant uns metres de bosc amb alguna branca xerracada fins a una repissa.Una placa amd dos pitons junts domina aquest relleig ( variant d'entrada difícil ?).Nosaltres hem entrat flanquejant a l'esquerra fins a un pitó de U del qual ja hem pujat recte trobant alguns claus.


Horaris: Aproximació 30',2 hores per la Borges i 1 hora per la Felicitat.Per enllaçar una via amb l'altre uns 15' i per baixar del cim al cotxe uns 40'.
Orientació: Sud.
Material: Nosaltres hem fet servir un tascó petit i el joc de friends des de l'Alien blau al Camalot de l'1.El del 2 no l'hem possat i el del 3 només a la primera tirada de la Borges en un lloc amb alternatives.
A la Borges pot anar bé dur un parell de claus ( plans/extraplans curts ?).



Grau obligat: A la Borges hi ha un pas de V+/6a obligat sortint de la primera reunió,es troba assegurat amb un Universal aparentment bo però s'ha de fer el pas sense veure el següent clau que es troba a uns 4 metres.En aquest tram hem observat un parell de clavadors.
V per la Felicitat.

Descens: Acabar d'arribar al cim. Un cop aquí seguir la carena en direcció N. ( deixant la via a l'esquena ), quan hem carenat uns dos cents metres hem de prendre una mena de canal a la dreta que ens baixa a la tartera per la que hem aproximat, passant per peu de via. Compte en el moment de deixar la carena perquè hi ha fites que segueixen per la carena. 
Ressenyes: Així com les fotos són d'en Joan Asín.Merci!!

9 comentaris:

  1. rapissa, rapissa... d'on heu tret aquest mot alguns blogs escalatoris ?

    ResponElimina
  2. De la paraula castellana repisa que si no vaig errat vol dir relleix

    ResponElimina
  3. Ja que encetem el tema lingüístic en els blogs escalatoris he fet un recopilatori d'un seguit de perles,ara hi afegirem el Rapisa del Blocempotrat;)
    1) Benvinguts al Paradís: " Laura escala molt bé ".
    2) Romanticguerrer: " Ens vam baixar de la via ".
    3) Rocaineu: " Enseguida ".
    4) Joan Asín: " Per la tarda ".
    Algú en pot anyadir més?

    ResponElimina
  4. Home si busques pel blog segur que en trobes més,tetxu es pot dir o n'hi ha que dir sostre?.

    ResponElimina
  5. Al blog les altres vies hi ha molt bones perles per fer unes rises

    ResponElimina
  6. Sempre miro de ser original, si mes no!
    Per fer el mateix que fan tots no caldria!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Malhauradament ets tan original com la gangrena en un hospital militar de les guerres napoleóniques.
      Tant de bo l'aberració lingüística que empres en el teu blog fos l'excepció però com molt bé s'apunta més amunt està esdevenint normal als blogs escalatoris.
      O salvem nosaltres el català de l'asimilació lingüística o ningú ho farà.

      Elimina
  7. No et prengis tant seriosament la vida,
    Total no t'ensortiras d'ella!!

    ResponElimina
  8. Poc que ho faig pas Sergui!

    ResponElimina