dilluns, 22 de març del 2021

Reina Puig a Terradets.



Sempre he tingut la sensació que aquesta via és l'eterna secundona de les Bagasses,eclipsada per la omnipresent C.A.D.E.
A nosaltres ens ha agradat tant o més que l'esmentada C.A.D.E.amb la que comparteix la dificultat assequible,el bon ambient,la varietat de passatges i algun tram prou relliscós.
Val a dir que comparada amb la C.A.D.E. ens ha semblat un punt menys equipada i també un punt més obligada,amb alguna sortida atlètica que demana força i decisió.
La tirada de sota el sostre costa d'assegurar.



Accés: Cal estacionar a la Font de les Bagases a la carretera C-13,entre Balaguer i Tremp.
Aproximació: Pujem per la carretera en direcció Tremp fins a l'alçada d'un pont antic.Creuem el riu per aquest pont i amb l'ajuda d'uns cables pujem a la via del tren. Creuem el primer tunel i seguim per la via del tren.L a via comença pràcticament a l'entrada del segón túnel,nosaltres hem iniciat l'escalada entre dos blocs que formen una característica fissura.Hi ha diversos noms escrits però són il.legibles.



Horari: Aproximació 10',via 6 hores i baixada 40'.
Material: 14 cintes exprés,un estrep,algún tascó i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 2.
Grau obligat: V+/A1.
Orientació: Sud,però costa que l'hi toqui el sol al matí per que es troba dins d'un engorjat.
Descens: La via acaba en un feixa sota al cim.Per rastres de pas una mica embardissats sortim de la feixa cap a la dreta i enganxem el camí que baixa del cim,a l'alçada d'una cadena.Amb alguna desgrimpada arribem a una instal.lació de ràpel ( 2 bolts ).Nosaltres aquí hem fet un sol ràpel de 60 metres però hi ha una instal.lació per fraccionar-lo.Després de rapelar acabem de caminar una estona més fins la carretera.
Ressenya: El silencio mineral,gràcies!.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada