dimecres, 10 de març del 2021

Via Normal a la Momieta.



Ens ha semblat una perla de l'escalada montserratina, tot una lliçó d'audàcia i valor de la generació de la postguerra.
Un flanqueig per una providencial vira mena a la intrigant placa de la segona tirada. Una bauma de les de fer-hi parada i fonda serà el prel.ludi de l'evident i agradable díedre de sortida.
L'equipament de la segona tirada és variable: la podem trobar a pèl com la debien deixar el dia de la primera, totalment equipada amb bolts o qualsevol punt intermig. Nosaltres hi hem trobat un bolt i un pont de roca. Aquesta tirada ens ha fet pensar,m'imagino que els monserratins més rodats la trobaran trivial. Del merlet en forma de mugró hem flanquejat a l'esquerra, rectes i de nou a la dreta amb un pas fí de decisió...poc que se pas si ho soms fet pas bé!. Hem posat molt de ferro però no ens en refiàvem massa.



Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€. 
Aproximació: Del Monestir prendre les escales dels pobres, al Pla de Sta. Anna agafem el primer trencant a ma dreta que condueix al Refugi de Sant Benet.Deixem Sant Benet a la nostre esquerra i seguim recte creuant una porta. Arribem a un trencall i agafem el corrriol de la dreta en lleugera baixada. Passem per sota les vies esportives desplomades de la Trumfa i un cop a la vertical de la Momieta localitzem una traça a ma esquerra ( fita a l'inici ) que ens conduirà a peu de via. A plom del coll que separa la Momia i la Momieta.



Material: Hi ha qui només utilitza el Camalot 0.75 per treure pèndol a la primera tirada, no se si és perque són escaladors no porugs i/o perque en el moment de fer la via la segona tirada estava parabolada. Nosaltres que som el lúmpen de l'escalada montserratina hem cosit a ferro la via: dos tricamps ( blanc i negre ) i un joc de friends des de l'Alien blau la Camalot del 3.
Horari: Aproximació 30',via i rapelar 2 hores.



Orientació: Sud(?).
Descens: Anem a buscar una instal.lació de dos bolts amb cadena i anella una mica rovellats.D'aquí fem un sol ràpel d'uns 50/55 fins al mateix peu de via.Teoricament aquest ràpel és fraccionable ( coll amb la Mómia ? ) però nosaltres no hem vist cap instal.lació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada