dilluns, 13 d’abril del 2020

Via Directa a la Trona.Molt bona via d'artifo,de regalar-se possant friends que queden a caldo, amb ambient des del primer metre.De moment totes les que he fet a la Trona m'han semblat tallades amb el mateix patró,lineas fissurades de pencar. La roca no és cap meravella però no hi ha res massa gran que poguem.tirar-li pel cap al col.lega,només sorreta.La segona i tercera tirada fan pinta que es poden escalar en lliure no molt difícil (6b?),nosaltres anàvem amb poca llum i les hem fet amb guarrilibre.Díedres i xemeneia no claustrofobica a la segona tirada.El segón relleu es fa en una cova.


Accés: Carretera de St.Feliu Codines a Centelles, a uns 5km. de Centelles agafar un trencant a ma esquerra fins la casa de colónies de Can Miqueló ( cartell ). A la casa de colónies seguim recte,passem l'ermita de St.Miquel Sesperxes,on s'acaba l'asfalt. Ignorem un trencant a la dreta i un a l'esquerra.Arribem a una mena de coll on hi ha una cruïlla de 5 pistes.Agafem la de l'esquerra i de seguida girem a la dreta,seguim aquesta pista,passant per sota d'una linea elèctrica.Al final la pista fa una bifurcació: a la dreta pujariem a Mas Rajadell ( cartell de camí privat prohibit circular ) i a l'esquerra baixem a un camp on aparquem.
Aproximació: Anem en direcció sud,cap arran de cingle i cap a la dreta.Trobarem un camí amb cartells de la ruta dels Cingles de Bertí marcat com a PR. Cal seguir aquest camí que porta a un grau i que ens permet baixar cap a la base de la cinglera. La paret no es veu, però s'intueix el cim de la Trona. Quan portem uns quatre o cinc revolts baixats estarem a l'alçada del peu de paret,hi ha una porta. Deixem el camí i seguim a la dreta pel peu de paret.Els primers metres són comuns a la Via Badalona.Químic i bolts visibles.
Orientació: Sud.
Material: 2 estreps,1 plaqueta recuperable,20 cintes,1 joc de tascons i 1 joc de friends des de l'Alien blau al Camalot del 4. Mola repetir entre l'Alien groc i el 2,potser va bé portar 3 del 0.5 i/o del 0.75.Els del 5 i del 6 els hem possat a la tercera tirada però diria que t'els pots estalviar.
Grau obligat: IV+/A2.La primera tirada no ens ha semblat pas A3,tota l'estona hi ha fissura i els friends queden a caldo.
Horari: Aproximació 10',via 4 hores i retorn al cotxe 15'.
Descens: Des de la darrera reunió caldrà fer un pas de III+ per assolir el cim on al cap de deu metres trobarem una reunió amb químics.D'aquí hi surt un corriol en direcció Nord que ens retorna al PR de l'aproximació.


2 comentaris:

 1. Que tal el tram d'A3?expo?
  Albert Calella.

  ResponElimina
 2. No,tots els friends quedaven a caldo.Podies montar la reunió on volies.
  Quan més cafre siguis més ferro agafes i llestos.
  Salut i artifo!!!

  ResponElimina