dilluns, 5 d’abril del 2021

Quarcita al Contrafort de la Dent d'en Rosell.




Algun entès de l'indret afirma que aquesta i la Via d'en Billy són les dues vies més bones de les recents propostes de la paret.
Nosaltres l'hem trobat un itinerari ben rodó,amb les tres primeres tirades ben mantingudes i homogènies.L'últim llarg escala un bonic díedre i creua una feixa per escurar el darrer mur de la paret.Escalada atlètica sobre roca sanejada i netejada de líquen,merci!.

Accés: A Queralbs agafem la carretera que puja a Fontalba.Només la seguirem un parell de quilómetres aparcant a ma esquerra quan ens creuem amb el camí que puja cap a Núria.
Aproximació: Cal seguir el camí que puja a Núria.Aquest camí ofereix dues variants,a nosaltres ens interessa el camí dels Duis ( esquerra,cartell) que passa per sota mateix de la Dent d'en Rossell o Roc dels Duis,fet això tenim 
dues opcions.



 1) Per la tartera que hi ha a la base del Contrafort: Potser es camina menys però és més incómode. Just després d'una bauma amb un banc deixem el camí de Núria i pugem per l'esmentada tartera,alguna fita.
2) Per la baixada de la Dent: Passem l'esmentada bauma,un oratori i una petita font.Just després de la fon localitzem una tartera a ma esquerra.Seguirem una traça fitada que firteja amb el bosc i la tartera.Més amunt trobarem fites que van a dreta i a esquerra,a les envistes del recordatori d'un esquiador mort.
Aquí convé seguir les fites que van a l'esquerra fins a sota del Contrafort de la Dent,que més que un contrafort és una paret que hi ha a la dreta de la Dent.
Arribats a la base de la paret la via queda just a l'esquerra de l'evident Díedre Central,bolts visibles en un petit arc marró.
Horaris: Aproximació 45',via i rapelar-la 2 hores i retorn al cotxe 40'.
Material: La via està pràcticament equipada amb parabolts però hem disparat friends a totes les tirades.
Hem possat un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3,diria que amb un 2 també fas.


Grau obligat: Diuen 6a,però de cavall estant diria que amb V+/A1 sostingut potser es passa.Si és el cas amb una tramposa igual aneu més tranquils.
Orientació: Semblaria Sudest,amb sol fins cap allà les 3.
Descens: Totes les roles dispossen de dues anelles per rapelar.Nosaltres hem fet dos ràpels de 30 i el d'anar a terra de 55,ens ha costat molt de recuperar igual millor fraccionar-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada