dilluns, 12 d’abril del 2021

El Vol de l'home ocell a les Agudes.




- Que vas a fer demà?
- El vol de l'home ocell.
- Baff...rostoll del bueno.
Aquesta va ser la conversa amb el lolillo de torn el dia abans de plantar-me a la base del Vol de l'home ocell i és que aquesta via no gaudeix de gaire bona reputació entre la iconoclasta comunitat escaladora.
Els bons escaladors no van a fer uns via de ressalts en una paret discontinua:40 metres d'escalar,100 de grimpar,50 d'escalar,feixa,20 d'escalar i 10 de rostollet per sortir a dalt;ho deixem en empat?.
Un servidor que és un escalador mediocre,rostollaire consumat i el lolillo de torn que es va deixar enganyar ens van agardar els ressalts,els vàrem trobar variats i entretinguts ( pel nostre humil nivell,és clar) a part de gaudir del paissatge i l'entorn.
Hem enllaçat la primera i la segona tirada,la segona reunió l'hem fet més amunt del pitó que hi ha a terra en un bon relleig amb dos friends ( Alien groc al Camalot del 2,entra tot).



Accés: Hem d'aparcar al quilómetre 23.8 de la carretera BV-5114 que uneix Viladrau i St. Celoni. 
Si venim de Viladrau localitzarem l'aparcament a ma esquerra,es tracta d'una petita esplanada per 4/5 cotxes i amb un monolit picat.Aquest aparcament es troba entre St. Fe i Sant Marçal.
Aproximació:  Hi trobarem algunes fites i marques vermelles.Creuem la carretera i pujem uns pocs metres per un torrent. De seguida el deixem a la nostre esquerra per pujar el pendent que hi ha a la seva dreta. Anem seguint pendent amunt per una bonica fageda, creuem un parell de  pistes abandonades( des de la segona es veu la via) i seguim per una tartera.A mitja tartera hem d'anar a la dreta per trobar la base de l'esperó on hi ha la via.Petita placa metal.lica amb el nom i R1 visible sota el sostret.




Material: 12 cintes exprés,algun tascó i un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot de l'1.
Horaris: Aproximació 40',via 2 hores i descens caminant 45'.
Orientació: Est,sol fins cap allà les 12.
Grau obligat: V-V+/A0.
Descens: Hi ha dues opcions a peu o rapelant,el més habitual és baixar caminant.
Baixada a peu: Acabar de crestejar un tram senzill de II i assolir el cim de les Agudes on trobem marques de P.R. que caldrà seguir de baixada fins a la Font de Briançó.
Arribats a la Font de Briançó deixem el P.R. i continuem per una pista.Caldrà seguir aquesta pista fins al segón revolt de 180° on retrobarem les fites de l'aproximació.
Baixada rapelant: La darrera reunió és comuna amb la Terra Incognita i està formada per dos parabolts amb anella.D'aquí tirem un ràpel de 45 metres (?) fins la gran diagonal on hem fet la R4,per aquesta feixa potser es pot baixar amb algun ràpel en algun arbre.
Ressenyes: Joanasín i Col.leccionistadevies.Gràcies!

2 comentaris:

  1. Millor descripcio imposibol ajjajajja!!
    Aqui el que guanya es el paisatge i la posible companyia.

    ResponElimina
  2. Em debia haver fumat algún porro de romaní quan vaig fer la paiada i estava ben inspirat jajajaja
    A veure quan en fem alguna junts!

    ResponElimina