dilluns, 26 d’abril del 2021

La Guaia i el Cíclop a la Placa dels Roofs


Guapa via sobre placa. El primer llarg comença en un desplom factible en lliure i segueix per una placa  vertical molt sostinguda. El segon llarg és força tombat. Hem enllaçat sense problema les dues primeres tirades. El tercer llarg ens ha semblat més difícil del que marca la ressenya (6c?). Es deu haver fet molt poc perquè se'ns han trencat vàries preses sense conseqüències. En tot cas, no és obligat. És de les vies de la paret que més ens han agradat.

La via és força curta (i ràpida), i encara més si tenim en compte el pateo d'aproximació. Millor preveure alguna via alternativa per completar el dia. Al cim hem deixat una baga i un maillon en un arbre. Hem fet un ràpel llarg fins a la R1 de la Calumet, que està equipada per rapelar. D'aquí amb un ràpel curt s'arriba al terra.


Accés: Aparcament habilitat entre el Bruc Residencial i la Vinya Nova.
Aproximació: Des d'aquest aparcament agafem el camí que porta a Can Jorba. Quan arribem a la masia  de Can Jorba seguim la pista cap a l'oest direcció el Castell. Al cap de pocs minuts de caminar aquesta pista desemboca ens uns olivars. Poc abans surt un camí a mà dreta (poc visible) assenyalat amb marques de color vermell. És el camí de la Palomera. El seguim en una forta pujada. Passarem pel peu d'uns sectors d'esportiva. Continuem amunt fins que el camí s'aplana i ja veurem la Placa dels Roofs davant nostra. Just abans d'arribar al Coll del Mosset surt un corriol a mà dreta que ens porta a peu de paret. La via comença sota un petit desplom (nom a peu de via). Compteu una hora des del cotxe.


Material: Està equipada amb parabolts, només calen cintes exprés. 
Orientació: Est
Horari: 1 hora
Grau obligat: 6a


Descens: Si no baixem rapelant, podem baixar a peu des del cim cap al Coll del Mosset per unes rampes de pedra.

Ressenya: Nosaltres hem fet servir el llibre d'Ecos d'en David Hita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada