dilluns, 22 de novembre del 2021

Matamala al Sócol del Montroig.

 


De totes les vies que he fet al Sócol aquesta és la que m'ha semblat més exposada.Aixó no vol dir que sigui exposada només que nosaltres no n'hem sapigut prou,uns companys que la van repetir són del mateix parer.Basicament hem vist la padrina a la segona i tercera tirada,on ens ha tocat navegar sobre roca a estudiar,amb líquen i una mica de sorra. La nostre ha estat la primera repetició i a hores d'ara la via s'ha fet almenys dues vegades més i  suposo que els aperturistes l'han netejat,coneguent-los m'imagino que hauran deixat el tema net com una patena i que a hores d'ara la cosa ha canviat.Variada però sobretot de placa de navegació.La darrera tirada l'hem gaudit molt.

Accés: Un cop passat el poble de Camarasa direcció Tremp creuem el Segre i trobem dues esplanades a ma dreta on aparcar.

Aproximació:  Amb la fotografia la via es veu perfectament des de l'aparcament.Seguim per la carretera en direcció a Tremp i la creuem. A l'alçada d'un petit torrent pujem pel vessant,seguint una traça prou fressada amb alguna fita que ens durà a peu de via en uns deu/quinze minuts. Parabolts visibles en un díedre cec.

Horari: Aproximació 15',via 3 hores 30' i descens 50'.

Orientació: Sud,te sol de les 10 a les 4.



Material: 14 cintes exprés llargues,doble corda,un joc de tascons i un altre de friends des de l'Alien negre al Camalot del 3.Nosaltres hem doblat de l'Alien groc al Camalot 0.75 i al primer llarg potser ens hagués anat bé un 4 i/o repetir el 2 i el 3.

Grau obligat: 6a exposat.

Descens: Des de la darrera reunió flanquejar uns 300 metres a l'esquerra per un corriol prou fressat i que va força pla.Arribem a una canal i la desgrimpem uns 80 metres fins a localitzar una instal.lació de ràpel formada per tres espits amb dues anelles i cordinos.Nosaltres hem tirat un ràpel de 60 metres,no he vist instal.lació intermitja però si arbres on abandonant material podriem fraccionar.Acabat el ràpel hi ha una traça que ens retorna a la carretera.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada