dilluns, 20 de juny del 2022

La Norte de Escales.

 


Una via amb segell d'autor: ferro per no patir gens, recorregut ben trobat i feina, molta feina per tal que els repetidors ens ho trobem tot ben arreglat. Bonica, variada, atlètica, ràpida, còmoda...per si volem quedar bé sense complicar-nos gens la vida. Hem enllaçat les tirades 1+2 i 3+4,amb cintes llargues, desxapant, amb doble corda i un pèl de fregament.



Accés: Si venim del sud hem d'arribar-nos al municipi de Sopeira i seguir la carretera de Viella. Despres del túnel número ????? aparquem a ma dreta, just a dalt de l'embassament.

Aproximació: Creuem la pressa i el túnel de després. Uns cinquanta metres després de la sortida del túnel localitzem la via a ma dreta, just passada la baixa de les vies de la Paret d'Escales. Parabolts visibles.

Orientació: Nord, podria ser que estigués tot el dia a l'ombra.

Horaris: Aproximació 5',via 1 hora 30' i baixada 45'.

Material: Nosaltres hem passat amb 14 expressos, saltan-nos xapes per enllaçar sinó ens n'haurien calgut una vintena. Per enllaçar és recomanable dur doble corda i que algunes de les cintes siguin desplegables. A la ressenya s'aconsella un joc de friends del 0.5 al 3.

Grau obligat: V/V+.

Descens: Hem fet dos ràpels de 55 i 50 pel vessant oposat fins arribar a la feixa on acaben les altres vies d'Escales. La seguim a l'esquerra i entrem al tunel, prenem la branca dreta i anem a sortir a una cornisa. Seguint aquest petit relleig arribarem a peu de via.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada