dimecres, 17 d’agost del 2022

Via Auténtica al Morrón.

 


Molt bona via esportiva,totes les tirades són guapes i continues. La roca és bona,al primer llarg una mica més justa però sense problemes. Itinerari plaquero 100%,atlètic amb algun tram puntual més finot. Compte a la sortida de la segona reunió de no anar a la esquerra que s'hi veu un parabolt,nosaltres hem d'anar a la dreta.




Accés: Si venim des d'Onda creuem el poble de Montanejos, els túnels que hi ha als estrets de Millars i arribem a l'embassament d'Arenoso a on aparquem. Aquesta presa es troba a uns cinc quilometres de Montanejos.

Aproximació: Recular per la carretera uns 300 metres i agafar un camí a ma esquerra. Al punt on agafem aquest camí hi ha un cartell que diu " Pantano de Arenoso 300 m".El camí primerament es troba marcat amb senyals blaves i blanques fins que enllaçem amb el GR. Seguim el GR a la dreta dreta,passem per una cantera abandonada i quan som a la vertical de la paret deixem el GR i pujem sense traça ( almenys nosaltres no l'hem trobat ) fins a la base de la paret.Per anar a la dreta de la paret que és on comença la via hi ha unes cordes fixes. A peu de via hi ha  AA gravat i bolts del 12 visibles.

Restriccions: Prohibit escalar del 1 de Desembre al 15 de Setembre.

Grau obligat: 6a+/A0 amb un pedal i tramposa potser ho rebaixem.

Horaris: Aproximació 35',via i rapelar 4 hores. Retorn al vehicle 30'.

Material: Nosaltres hem passat amb 14 cintes exprés, a la topo en marca 17(?). Si es va juts de grau agafar cordinos i algún friend.Mola portar cordinos per canviar ponts de roca.

Descens: Del final de la via carenar uns pocs metres i amb l'ajuda d'unes cordes baixem al coll de la dreta. Un cop al coll anem a la canal de la cara que mira a Montanejos ( més bruta que l'altre ? ) fins que trobem una reunió de dos bolts amb maillón que pertany a la via Clandestino per la qual hem baixat amb dos ràpels de 50.Preveure recanvis,obligatoris si volem fraccionar els ràpels.Anem a parar molt a prop del peu de via.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada