dilluns, 5 de setembre del 2022

Ascension vers una etoile a la Punta Cecilie de Cambre d'ase.

 


Ens ha semblat una via prou resultona en el seu grau, amb bona roca i d'escalada atlètica amb algun tram més finet sense arribar a ser una via d'adherència. Ens ha agradat més que la seva veïna C'est pas la pire qu'on ait faite!,l'hem trobat un punt més dreta i amb més ambient. Saltant-nos alguna xapa hem enllaçat les dues primeres tirades però amb força fregament. La Magic Circus pinta encara més bona!.



Accés/Aproximació: Cal arribar al Pla de Cambre d’Aze (part superior de les pistes d’esquí), nosaltres he pujat per les pistes de Sant Pere dels Forcats, per la Cabanassa, abans d’arribar a l’estació d’esquí, agafem un trencall a la dreta cartell indicador. Pugem per la pista, millor un cotxe alt o 4x4, fins el Pla. També podem accedir per l’estació d’esquí d’Eina. Del Pla hem de pujar per la pista d’esquí “Petite Fontaine” fins el final d’on surt un camí, direcció al circ de Cambre d’Aze. A uns 100m agafem un camí sinuós a la dreta què ens porta a la dreta del circ (sentit pujada), anirem trobant fites, primer pel bosc i després per tartera fins a peu de via, parabolts visibles. 



Horaris: Aproximació 1 hora 15 minuts,via fins l'estrella  i rapelar-la 2 hores. Retorn al vehicle 50 minuts.

Orientació: N.E. (?).

Material: Nosaltres hem utilitzat només unes dotze cintes exprés. Si es va just de grau sembla que la roca admet ferro, donat el caràcter esportiu de l'itinerari pot fer servei una tramposa.

Grau obligat: V/A0.

Descens: Des de l'Estrella hem baixat amb 3 ràpels: 25,40 i 60.



2 comentaris:

  1. Una via prou maca, nosaltres a la tercera tirada ho vam trobar moll per la placa...

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben tornat Jaume!
      Si la vàreu trobar molla no debia pas ser aquest estiu per que de pluja poca!
      Salut i escalada!!!

      Elimina