dilluns, 17 d’octubre del 2022

Via Normal al Trencabarrals.

Després de vint anys cardant el pena per Sant Benet i els Gorros finalment s'han alineat els astres i ens hem anat a arrossegar a aquest monòlit tant ben parit. Ens ha semblat una via ben aèria i entretinguda, per treure's el barret amb la primera ascensió fa pràcticament 90 anys.... feia falta quelcom més que empenta, traça i valor per obrir un itinerari d'aquest calibre amb els mitjans de l'època. Superat el primer pitó de la segona tirada hem anat a l'esquerra de manera que hem sortit per la variant de la placa, si volem fer la Via Original superat aquest primer clau caldrà flanquejar a la dreta per assolir la canal herbosa. Compte amb la roca per superar el primer pitó del segon llarg. Si tant us fa repetir les vies tal i com s'han obert diria que la millor combinació és la que fa en Joan Asín: entrar per les dues primeres tirades de la Sonata in blue i sortir per la placa de l'esquerra.



Accés: Aparcament del Monestir de Montserrat. 4€ si estàs federat, si no crec que són 6.5€. 

Aproximació: Del Monestir prendre les escales dels pobres, al Pla de Sta. Anna el trencant de la dreta que passa per la base de la Panxa del Bisbe. Una mica més endavant arribem al Pla dels Ocells on trenquem a la dreta i en breu assolim la base de la cara Nord del Trencabarrals per on després rapel·larem. Una mica abans d'aquest punt davallem per rastres de pas sota la cara est uns 20 metres,fins a la vertical d'una arrel en forma d'x per on s'inicia l'escalada. Penjo la foto d'en Manel Ita d'aquests primers passos.




Material: A nosaltres ens ha anat bé portar cinc cintes exprés i un joc de friends des de l'Alien blau al Camalot 0.75 a més d'un Camalot del 3. Si es va just de grau potser va bé dur un parell o tres de claus variats ja que es veien forats de pitonatge. L'espit que s'havia afegit a l'inici de la segona tirada no hi és i el taco resta tapat de sorra.

Grau obligat: V, amb un petit cop de gas a la segona tirada sobre roca a controlar.



Horaris: Aproximació des del Monestir 45',via i rapelar 2'5 hores. Retorn al Monestir 40'.

Orientació: Diria que la via comença a la cara est de l'agulla i finalitza per la nord.

Descens: Un sol ràpel de 40 metres per la cara nord, parabolts amb cadena i anelles.

Ressenyes:  Material gràfic de Desventuras y Milagros, Manel Ita i Sergi Villar. Moltes gràcies a tots!.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada