dimecres, 9 de novembre del 2022

Via EDER als Esplovins.


Una via que sense un grau gaire elevat demana ofici per arribar a dalt d'una peça: pelada de ferro, amb algun llarg indefinit on cal navegar, trams de roca inestable i força metres. Hi ha plaques de franges molt bones i díedres farcits de blocs malparits,recorregut ple de contrastos. Al penúltim llarg hem tingut un ensurt amb un d'aquests blocs,compte!.
 

 
 Accés:Entre els primer i el segon túnel que passarem agafem la carretera vella a la dreta i al cap d'uns cinquanta metres hi ha un aparcament a la dreta. 
Aproximació: Creuem la carretera i pugem per un torrent ( fites ),situat més o menys a la vertical de la via. L'aproximació segueix per dins del torrent sortint-ne un parell de vegades fins que els torrent acaba,en un petit mur.Superem aquest mur per la dreta i després de remuntar una última pendent arribem a la base de la paret. La via te el nom gravat a l'inici,entre els parabolts de la UES i el pont de roca de l'Alfa Centaure.



Horaris: Aproximació 30',via 6 hores i descens 1'5 hores.
Orientació: Sud est,sol fins cap allà les quatre.
 

 
Material: Unes catorze cintes exprés millor desplegables, alguns tascons i un joc de friends des de l'Alien negre al Camalot del 4.No és mala pensada repetir algun friend tipus 0.5/0.75 i/o agafar algun pitó.
Grau obligat: V+/A0. Caldrà escalar trams de mala roca de IV+.



Descens: Del final de la via carenar a l'esquerra fins a trobar una traça fitada i amb punts blaus que seguim a l'esquerra fins a trobar el camí de descens de la ferrada(cables,cordes i graons) que ens deixarà a l'aparcament de la ferrada, caldrà caminar aproximadament un quilometre per la carretera en direcció a Coll de Nargó per trobar l'aparcament d'Esplovins.
Ressenyes: Luichy,moltes gràcies!!!.

2 comentaris:

  1. Una mica arregladeta amb algun pitó més i netejada seria una gran clàssica. A mi em va agradar molt, això si, s'ha d'anar en compte en alguna tirada (em sembla que la vuitena, la placa trencada sense assegurances, ja hi va haver un accident greu). Salut i roca!

    ResponElimina
  2. Tota la raó,Xavi.
    Salut i vies llargues!!!!

    ResponElimina