dilluns, 29 d’abril del 2024

Sobaos Pasiegos a la Paret d'Escales.

 


Ens ha fet gaudir molt,escalada plaquera on sempre hi ha canto,més gran o més petit però mai et deixa tirat!. Homogènia en el seu grau,sostinguda i amb algun tram de fissura esporàdic que l'hi dona el toc de varietat.La roca és boníssima i no patina gens.
 

 
 
Accés: Depenen de per on vulguem fer la curta aproximació haurem d'aparcar en un lloc o en un altre. Si volem anar a les vies per baix hem d'anar al poble de Sopeira, creuar-lo i anar cap a la central elèctrica a les proximitats de la qual aparcarem.Nosaltres hem fet l'aproximació per dalt, per fer-ho així de Sopeira cal continuar en direcció Viella i aparcar a dalt de la pressa. 
Aproximació: Creuem per la pressa, saltem la barana a la dreta i a través d'un passamà enganxem les escales picades a la paret. A mida que anem baixant veiem vies, crec recordar que aquesta estava pràcticament a baix de tot. Amb la foto es troba bé.  
Orientació: Sud-oest, sol a partir del migdia.  
 

Horaris: Aproximació 10',via 1 hora i mitja i retorn al vehicle 10'.
Material: Nosaltres només hem emprat una dotzena de cintes exprés però la ressenya demana dur algún friend per reduir distàncies entre parabolts ( del 10 amb xapa Jom 2001) ja que en algun punt estan prou separats.
Grau obligat: V+/A0.
Descens: Seguim la feixa on acaba la via cap a l'esquerra, entrem al túnel i quan es bifurca seguim la boca de la dreta. Agafem una vira que ens acaba baixant al camí de ronda de la pressa, el seguim a l'esquerra.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada