dilluns, 6 de maig del 2024

Normal a l'Agulla Gran del Pas del Príncep.



Ens ha semblat molt bona via: variada,amb ambient,atrevida i carregada de lógica.La primera tirada ja et fa escalar més del que sembla des d'abaix peró on es talla el bacallà és a la segona tirada. Aquest llarg comença amb una burinada que podem fer en lliure de 6a o en V/A0,acabada la qual cové pujar força rectes fins a una evident fissura amb una escarpia. Assegurada aquesta fissura baixem uns metres i començem a flanquejar a esquerres fins als merletes on antigament es feia reunió a pèl (!). Seguim flanquejant uns cinc metres més fins que la cosa s'ajau i escapem de l'abisme en vertical.
A la guia de Frares es proposa el nom de Quimet Llopis per la via. Aquest nom fa referència a un escalador del CADE que perdé la vida a la Margalida als anys cinquanta i que escalà aquesta via just abans de patir l'accident mortal.



Accés: Dues opcions en funció de per on aproximem: Can Massana o el Cassot.
Aproximació per Can Massana: Des de l'aparcament pugem en direcció al refugi d'Agulles (senyalitzat). Al cap de mitja hora arribarem al Pas de la Portella, el superem i un cop al coll del damunt hem baixat pel vessant oposat. Passem de llarg del refugi,creuem la Canal Ample on comença Frares. Anem seguint el mateix camí on anem trobant marques de P.R. Passarem per sota de l'Agulla Gran del Pas del Príncep amb la clàssica GEDE i uns metres més enllà trobem una canal arbrada que remontem fins que arribem al primer ressalt de roca.




Aproximació pel Cassot: Creuem la carretera i agafem un camí amb molts trencalls que ens deixa al Coll de Port. Saltem al vessant Sud i passem la Font de l'Esllavissada. Just abans d'arribar al vessant Sud de l'Agulla Gran del Pas del Príncep,on hi ha la clàssica GEDE trobem una canal arbrada que remontem fins que arribem al primer ressalt de roca.



Horaris: Aproximació 50',via i rapel 2'5 hores. De peu de via al cotxe 40'.
Grau obligat: V/A0. El segon de cordada cal que domini el IV ja que la segona tirada te un bon flanqueig.



Material: Quatre plaquetes recuperables,un parell de tascons,un joc de friends des del Totem blau al taronja i un grapat de vagues merleteres. Hi ha qui empra els tricams així com un parell de pitons. Va bé dur un cordino prim (7?) per deixar en el ràpel ja que el mosquetó està ben rovellat. El ràpel és de 50 metres i si el volem fraccionar caldrà abandonar material en algun arbre del primer llarg.
Orientació: A la primera tirada li toca ben poc el sol, el coll amb el Rei on fem la primera role és Nord i la segona tirada Est.


Descens: Des de la darrera reunió desgrimpar els últims metres de la via fins quedar a l'alçada d'una savina. Aquí hem de seguir una vira cap a l'Oest fins assolir la instal·lació de ràpel. Aquesta està formada per tres espits encadenats i un mosquetó soldat al punt central. L'esmentat mosquetó està força rovellat i no és mala idea abandonar-hi un cordino fi passat per les baules de la cadena.
Ressenya: Rocacalenta,merci!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada