dilluns, 13 de maig del 2024

Esclaus del temps al Frare de baix.A tots dos ens ha agradat força, a part de la segona tirada que és la guapa, la resta de llargs també ténen la seva gràcia.M'ha atansat a la via amb la idea preconçebuda de que es tractava d'un itinerari poc recorregut,després xerrant-ne amb els coneguts resulta que qui més qui menys l'havia escalat. Potser per aquest motiu la roca de la segona tirada no l'hem trobat tant trencada com pregonava la ressenya.
imera assegurança no és el pitó que marca la topo sinó un espit mentre que el segón pitó es troba després de l'Ae i no abans,a l'Ae hi ha quatre espits i no 3.La primera role coincideix amb la Petit Nil i són dos parabolts a la lleixa que hi ha a la base de la cara Est del Serrat d'en Muntaner per on podem baixar caminant. La roca a la segona tirada no és per tirar coets però res dramàtic. 


Accés: Explanada d'en Nubiola, al costat del restaurant de la Vinya Nova.  
Aproximació: Des de la Vinya Nova prenem la pista forestal que porta cap a Collbató. Seguint aquesta pista trobarem un primer trencant a mà esquerra, és el Camí de l’Artiga Alta. Passat aquest trencant i seguint uns minuts més tornem a trobar un altre trencant a l’esquerra, el seguim uns 100 metres fins arribar a un cul de sac on abans es podia deixar el cotxe. Des d’aquest punt agafem un camí de marques blaves ( Camí del Clot de la Mònica ). Seguim aquest camí fins a localitzar un corriol que surt a la nostra esquerra (fita). Aquest corriol porta fins al peu del Frare de Baix, la via es troba a la cara est d'aquesta agulla. Comença en un slab vermellós sota d'un sostre,es veu un primer espit i els de l'Ae que flanquejen el sostre. A l'esquerra veurem els espits,claus i cordinos de la Sygiriya mentre que a la dreta hi ha els parabolts de la Petit Nil.Orientació: Est.
Grau obligat: V+/6a i A2.
Material: Una dotzena de cintes amb algunes desplegables,dos estreps i un joc de friends des de l'Alien negre al Camalot del 3.Hagués fet servei repetir el 0.75 a la segona tirada.
Horari: Aproximació 20',via 2 hores.Ràpel i retorn al cotxe 35'.
Descens: La darrera reunió l'hem fet a l'arbre on acaba la Via Normal.D'aquí hem fet un ràpel de 30 metres fins al relleig que hi ha a la base de la cara est del Serrat d'en Muntaner per on podem baixar amb alguna grimpada al camí de l'aproximació o al peu de via segons convingui.
Ressenya: Em sembla que és la original dels aperturistes però no se pas d'on ha sortit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada