dimecres, 22 de maig del 2024

Francesc Rubio i Palau a la Talaia de la Sardana.


Bonica proposta masoniana ubicada a la part alta de Montserrat. Escalada plaquera de dificultat moderada amb un parell d'entrebancs més complicats i una entrada prou rabiosa per abastar el primer parabolt. Nosaltres l'hem combinat sense massa estrès amb la veïna Agullòlegs al Xumet. 
 

 
Accés: Monestir de Montserrat. Aparcament de pagament (6.5€), descompte presentant targeta federativa (4€).
Aproximació: Del Monestir de Montserrat agafem les escales dels pobres fins al pla de Santa Anna, d'allà continuem amunt fins al Pla dels ocells passant per la base de la Panxa del Bisbe, entronquem amb el camí que puja a Sant Jeroni, passat el Cap de Mort i baixem en direcció Sant Joan, a l'altura del Cigronet anem buscant a ma dreta un corriol per assolir el peu de via, les plaques es veuen ben evidents.Parabolts del 8 visibles, la primera fotografia correspon a l'inici de la via.
 


Orientació: Diria que sudest,sol fins cap allà les 3.
Horaris: Aproximació 1 hora,via 1'5 hores i del final de la via al Monestir 1 hora.
Material: Només hem fet anar una desena de cintes exprés.


 
Grau obligat: V+/A0.
Descens: Sense cap traça definida avançar pel bosc en direcció Nord-Est fins a una torrentera. En aquest punt hi ha qui baixa per la torrentera fins al camí de Sant Jeroni a Sant Joan,nosaltres hem creuat la torrentera i ens hem enfilat a un roc des d'on s'arriba còmodament al camí de Sant Jeroni a Sant Joan.
Ressenyes: El dibuix i la foto desenfocada d'en Joan Prunera, la fotografia amb dues vies d'en Joan Asín mentre que el darrer dibuix és dels propis Germans Massó. Gràcies a tothom per la feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada