diumenge, 30 de gener del 2011

Falcon Crest a Canalda.


L'Edu és un bon company de Solsona i casa seva sempre és una bona base per pujar a escalar a Canalda. El "problema" és que ell ja ha fet les clàssiques de la paret i sempre acabem en algún Vietnam. I aquest cop deu n'hi do...aquesta em va fer suar. Aquell dia s'ens va afegir el Guixat,els que el conegueu no us perdeu les fotos: casc i estreps...tothom te un passat!. El cas és que recordo que la via ens va costar molt peró que era molt guapa.Aquí van les fotos del blog de l'Edu i la piada del centrecac.cat:

"
El dissabte ens ajuntem amb l'Edu de Solsona i enfilem cap a Canalda.Un cop aquí li enxufem a la Falcon Crest.
Tot el que us pugui dir d'aquesta via millor contrastar-ho amb el que diu l'Edu al seu blogg:rocaineu.blogspot.com ja que ell és un habitual de Canalda.
 La via comença a l'esquerra de Ca la Rita.Es veuen uns espits negres que asseguren el primer tram.Els espits de la resta de la via estan més nous.
El segon llarg que era el que més ens preocupava el vàrem resoldre en artificial tot i que els segons de cordada ho superen en lliure i diuen que és un 6b més tècnic que físic.Es tracta d'un díedre amb roca que no acaba de fer el pes i sense cap assegurança,abans hi havia hagut un pont de roca que es va trencar.Nosaltres clavem una v mitjana en uns códols una miqueta sospitosos,un pla llarg en un forat que reforçem amb un alien groc i finalment un camalot del 2,sortim a una repissa i encara ens queda superar un bombo i una placa.La segona reunió costa una miqueta de veure perquè les xapes estan posades en planer i no les veus fins que no les tens a sobre.La tercera tirada també se les porta,sobretot en un altre díedre força marrano on ha saltat un clau.Aquí l'Edu no portava els pitons i va passar amb aliens i tasconets.No era,potser,de molt de grau peró si que ens va costar lo nostre per com estava la roca.L'última tirada és potser la més fàcil de la via.
A l'inici d'aquesta darrera tirada hi ha un niu de voltors amb cries.Millor deixar la via per una altre ocasió.Mireu també al blogg de l'Edu el tema.
La via semblaria que en tot moment es pot abandonar:de R1 a terra segur,segurament amb dues 60 també de R2 a terra i de R3 sembla ser que es pot abandonar a l'esquerra a caçar el sistema de ràpels de la canal.
De material:estreps,claus optatius per la segona tirada (nosaltres duiem un sol martell),joc complert de tascons,Camalots fins el número 2 (si haguessim tingut el 3 i el 4 segurament els hauriem possat) i aliens a partir del verd.
La roca a mi,que no he escalat massa a Canalda,em va semblar a trams dolenta i d'altres brutalment bona.La via segurament obliga a 6a+.Personalment penso que te trams de V o V+ exposadillos on segurament si caus no et mataràs peró et pots arribar a fer mal.Val a dir que no es una via de navegar en busca de la xapa:sempre es veuen,el que costa si no s'està habituat a Canalda,es descobrir la trajectória menys difícil.
Amb aquesta he fet tres vies a Canalda:Dimensió Aproximada,Dioptria i Falcon Crest.De més fàcil a més difícil.No sabria dir-vos quina m'ha agradat més peró si que penso que la Falcon Crest és una via molt guapa,aeria,difícil i amb passatges molt elegants.Aixó si te algun tram rostollós i que no acaba de ser fàcil que la desmereixen una miqueta.
Resssenya actualitzada a la Roella i al blogg de l'Edu.Descèns explicat en les altres entrades al fórum "





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada