dimecres, 12 de setembre del 2012

Díedre de la Seu al Roc de Collars.




-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Accés, aproximació i ressenya: http://www.alturgell-xgrane.blogspot.com.es/search/label/Roca%20dels%20Collars
-Material: Nosaltres duiem el joc de tascons, quatre claus ( que no hem utilitzat ), el semàfor d'Aliens i un joc de Camalots fins al 4 repetint el 3. Comentàvem amb el company que ens hagués anat més bé repetir el semàfor i els Camalots 1 i 2 i deixar els claus i el Camalot del 4.


-Via: La tercera tirada és molt guapa, la primera està bé, la segona és una mica herbosa i la quarta tirada te un tramet tieso i després és una guarrada. La roca te trams on cal vigilar, la via te un bon ambient i és sostinguda. No hem fet la cinquena tirada. Amb el company no ens possàvem d'acord amb la dificultat obligada. Ell deia que li semblava sobre el 6a+/b i jo apunto més sobre el 6a/6a+, per fer la mitja ho hauriem de deixar en 6a. La primera tirada és ben obligada, potser és més V+ que 6a peró no hi ha cap assegurança i cal endevinar bé el traçat, l'assegurament és una mica laborios ( aquí pot anar bé clavar o repetir Aliens ). A la segona tirada hi ha una primera part equipada amb parbolts i després ve un tram on si no portem claus és una miqueta obligat, la resta es pot acribillar la gust com la tercera tirada. A l'últim llarg hem trobt el que ens ha semblat el pas més obligat de la via, passat l'espit hem de fer una sortida de piscina si més no curiosa. Pot ser que nosaltres ho agafessim malament perquè no he vist cap comentari...a saber!.R4 a muntar amb tascons.
-Descèns: De la reunió 4 anem a l'esquerra, baixant lleugerament fins a una alzina amb cordinos. D'aquí tirem un ràpel de 55 fins a una reunió de la Retirada Comanxe, d'aquí un altre ràpel de 65 ( amb el xiclet arriba peró compte!!! ) fins a terra.

3 comentaris:

  1. eo, penso igual el pas del llarg 4 és ben cabró, xo clavant al marge de la pisicna és passa bé.. nos no vam clavar en aquest punt tampoc. Xo tampoc van treure l'estrep que no se si fa gaire.. en tot cas no pasa de 6a no?

    ResponElimina
  2. És un pas tonto però força cabró. L'estrep no crec que t'ajudi massa perquè la xapa queda baixa i una sortida d'estreps sempe és delicada. Per mi aquest pas és el més obligat de la via, i li donaria més de 6a.
    En comparació els passos del primer llarg són més assequibles, tot i que mentalment més durs.

    ResponElimina
  3. Ei!. A mi també em va semblar el pas més obligat. Ni estrep ni peu a la xapa, aixó només serveix per agafar el cantell de la piscina. A mi em va costar sobretot veure com anava el pas, vaig haver de pujar molt el peu esquerra a unes presses amb mala pinta.
    Els clavaderos en aquest pas hi són per tant si que es deu poder passar aquest tram en artificial.
    El grau d'aquest pas no el sabria pas dir...

    ResponElimina