dimecres, 5 de desembre del 2012

Demons et merveilles i voie sans nom a Pierre-Lys

-Cordada: Jordi Salip i Manel.
-Ressenya: la guia de Pierre-lys , de la via Demons... també la podem trobar al Ressenya.net.

-Material : Per Demons....només necessitarem cintes ja que la via està equipada, tot i això nosaltres vam posar algun friend mitjà (C1) si volem portar-ne per si anem justos de grau ( com és el meu cas) potser us pot anar bé per protegir algun "aleje". Per la voie sans nom només necessitarem cintes.

-Aproximació: per la carretera de Quillan, passem les gorgues de Pierre-Lys i l'àrea de picnic, seguim direcció nord i girem a la dreta  cap a Cavirac. Deixem el cotxe just després de travessar el pont i agafem un cami ample cap a la dreta que surt darrera d'una font al costat mateix de la carretera. el seguim fins un tunel i el passem per un camí que passa per la seva esquerra fins a un coll, baixem seguint el camí un xic més i després hem d'agafar un corriol que ens porta fins al peu de via  (20 minuts). Les dues vies estàn de costat, aixì que podem aprofitar i fer-les les dues per escalar uns quants metres més.

-La via :  la Demons.. ens ha agradat molt. els dos primers llargs de diedre dret valen molt la pena, la resta de la via ens deixa pujar a l'espinada del diable (no sé si la traducció és gaire encertada)i fer una escalada un xic més llargueta. En tot cas només per aquests dos primers llargs per mi ja val la pena. De l'R3 hem de pujar cap a la dreta per terreny fàcil i descompost fins a trobar un altre cop la via i d'aquí cap al cim. Obligat deu ser cap al 6a.
La voie sans nom  només té  2 llargs , el primer un xic rostoll ( tot i que té uns primers metres prou bons) , i el segon està força bé. En tot cas és més una via per acabar de fer la jornada que res més. V/V+ obligat.

-Descens: Per la demons, des del cim hem de seguir una corda fixe cap a l'esquerra fins una instal·lació de rappel que ens porta a la R3, d'aquí nosaltres hem rapelat pel recte per la via de la dreta de la nostra, ja que sembla més rapid i més recte .La via de la dreta es diu Rappel a l'ordre, que per cert té molt bona pinta, vertical i amb bona roca ( 3 llargs V, 6c, 6b).
La voie sans nom es baixa amb un sol rappel des de la última reunió cap a la canal xemeneia gegant que ens queda al costat, sempre comptant amb dos cordes de 60 mts....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada