diumenge, 21 de juliol del 2013

Olvena.



Uns dies de Juliol intentant fer vies per la Peña Montañesa amb en Roger i la Txus han donat de si tres visites a aquesta cómode escola i estrategicament situada, ideal per fer els dies que s'ha viatjat o amb meteo xunga.
Les ressenyes com sempre a lanochedelloro.com.  Al poble diria que hi ha un bar amb topos. L'accés molt ràpid, cal aparcar a ma esquerra venint de Barbastro. El terra està pintat de groc peró mai he vist que multessin a ningú i la gent hi aparca.


Per baixar nosaltres sempre ho hem fet caminant, remuntem un tram de ferrada més o menys llarg segons la via ( més a la dreta més estona ) i un cop al poble baixem per un camí senyalitzat. Hi ha diversos sistemes de rapels peró no els he utilitzat mai, caminant hem trigat vora mitja horeta.
Les vies es deuen poder fer tot l'any, a ull diria que la paret està al sol entre 10 i 5 de la tarda.




-Frixis: Amb la Txus, una pèl sobada peró guapa en general. Hem possat una miqueta de tot entre l'Alien groc i el Camalot del 2, més que res pel segon de corda. Segurament es deu poder fer només amb cintes exprés. Hem enllaçat els llargs 4 i 5. V/V+ obligat.


- La Lección:  Amb en Roger Canals. Els primers i ultims metres són comuns amb la Frixis, després de la primera xapa hem de seguir els parabolts de la dreta. El grau obligat seria de 6a+ a la primera tirada i la resta més fàcil de trampejar. Si no fem 6a+ potser es pugui trampejar la primera tirada amb un gantxo. De material hem utilitzat una miqueta de tot entre l'Alien verd i el Camalot del 2. Les dues pimeres tirades i la majoria de la tercera tirada són molt bones, després ja és una altre cosa. La roca és bona o sanejada.

 
-Valeria: Aquesta la vàrem fer amb en Quico un dia que pujàvem cap a Ordesa ja fa uns anys, la recordo guapa i diria que vàrem rapelar.

 

-Duquesa Esmeralda: Feta amb la Txus. Per internet la gent diu que no val gaire la pena, que només mola el díedre de la quarta tirada, a nosaltres per variar ens va agradar tota ella siguent el llarg més bo el de l'esmentat díedre. De material només vàrem possar friends a la primera tirada i a la fissura del final, crec que eren entre el 0.75 i el 2. Grau obligat 6a. Ens vàrem saltar la R2. Aquesta te una aproximació més llarga ( 15 minuts ). Un cop superada la canal amb cordes fixes enfilar-se a una feixa on localitzem l'evident díedre de l'inici amb un bolt que costa de veure.

2 comentaris:

  1. Ei Marc, vieg que no pares.

    Nosaltres fa un any vam fer la Duquesa Esmeralda i ens va agradar. Vam trobar que a l'últim llarg hi faltava alguna cosa, em sembla que va caure una llastra mol gran. Ara s'ha de sortir abans cap a la ferrata. No t'ho va semblar mirant la topo?

    Una bona manera d'accedir a la paret és des del poble. És bastant còmode i fas l'aproximació de baixada. A més, t'estalvies d'aparcar a la carretera.

    Crec que a l'hiven costa que toqui el sol a peu de paret.

    ResponElimina
  2. Bones Albert!, anem fent que s'han d'aprofitar les vacances!.

    A la ultima tirada de la Duquesa Esmeralda vàrem sortir per una fissura en diagonal a la dreta que si que tenia pinta a desprendiment, curta peró guapa i més V que IV...
    Bona pensada lo d'aparcar a dalt...
    A veure si ens veiem!!!!

    ResponElimina