dimecres, 30 d’octubre del 2013

Via Tapia Jover.



-Cordada: Txus i Busquets.
-Orientació: En teoria és Sud Est, però nosaltres vàrem estar al Sol fins els 3 que és quan vàrem acabar la via i un cop al cotxe encara es veia al Sol.
-Ressenyes: Penjo la dels aperturistes, els Rumbateam que ens va anar molt bé. També penjo la d'en Parce



-Aproximació: Creuem la cadena i seguim la pista fins a uns prats, els creuem en direcció a la paret i arribem a una traça fitada, a la dreta va cap a la zona de la C.A.D.E.,nosaltres agafem la de l'esquerra. Després de passar un torrent enfilem per una carena i en una doble fita, a sota d'un ressalt la traça es bifurca. Els Rumbateam recomanen prendre la de l'esquerra que passa per sobre del ressalt. Nosaltres hem vist més fitada la de la dreta i hem anat per aquesta. Hem anat molt bé i quan quedes a sota de la via hi ha unes fites i una traça que puja sense problemes a peu de via. L'inici te una fletxa picada, es veu el primer pitó i l'espit. A l'esquerra quedarien les xapes del Camino de Caracoles i a la dreta la Todo Bien Agente.
-Material: Joc de friends des de l'Alien verd al Camalot del 4 i alguns tascons. Estrep per la primera tirada.


-Via: típica via rumbera!, arregladeta i amb alguns ferros però on t'has d'anar buscant una miqueta la vida. Per internet algun dels repetidors comentava que hi havia més herba que roca...a nosaltres no ens ha pas semblat el mateix. Si que hi ha herba i també un parell de feixes però també s'escala i te alguns trams ben guapos. Tal i com es comenta per internet el llarg més treballós i obligat és el primer. El tram de 6a diria que és obligat i per fer l'A1 crec que és important arribar-hi a sota amb el joc de Camalots complert ja que almenys nosaltres els hem posat tots i per aquest ordre: 4, 0.75, pitó de via, 2,1 i 3. La part de baix d'aquest primer llarg s'assegura molt bé amb els Aliens i tascons. Just passat el tram de 6a i abans de flanquejar a la dreta cap als blocs hi ha una llastra ben ferma on hi entra a caldo un 2, nosaltres l'hem posat i en acabat quan erem al tram de l'A1 hem hagut de baixar a buscar-lo. Si volem posar el 2 aquí i a l'artifo l'haurem de repetir, de totes maneres al segon no l'hi treu pèndol i al de primer te l'espit just sota els peus.Compte amb la roca en algún tram.


-Grau Obligat: Entre el V+ i el 6a i A1.
-Descens: Carenar cap a l'esquerra fins a un coll amb un cartell. Aquí un marcat camí ens retorna a la pista d'Estall. Si estem atents veurem unes fites que ens estalvien la marrada quan el camí va cap a Estall.



2 comentaris:

  1. Iep, bona aquesta! Ja vareu fer una partida de cromos??
    Salut

    ResponElimina
  2. Ei!,ens va agradar molt!, el dia abans vàrem ser a Catalunya a la zona del Pont de Montanyana i hi havia un merder de domingueros de la ósita, en canvi a Aragó vàrem estar ben sols!,la companya era la primera que feia a Aragó i l'hi va semblar molt guapa.
    Jo esperava veure alguna teta als cromos i anaven ben tapades, em sembla que algun repetidor s'ha endut els bons cromos,jajaja...
    Ah! la Txus diu que a veure si penseu en les escaladores i poseu algun cromo d'algun tio.
    Salut i volem més vies rumberes!!!!

    ResponElimina