dimarts, 2 de setembre del 2014

El Baell:Aigua i tabac,la Xorrera i Tranques i Barranques.


Aprofitant un dia de núbol d'aquest passat juliol anem a treure el nas a aquestes parets amb en Roger Canals. Compte que l' orientació de la paret és Sud oest i si hi aneu un dia de calor sense sol us torrareu, zona d'hivern.



Aquest cop fem l'aproximació per baix. Seguim el croquis del bloc Jugando en la montaña, cal deixar el cotxe a la zona esportiva de les Coves de Ribes  i seguir la pista de pujada, passant per una cantera, fins a un Prat on diría que hi ha les runes de Cal Barricó. Un cop als Prats pujar cap als de més amunt i agafar un bon camí amb alguna fita que ens portarà a peu de paret, més o menys a l'alçada de la Via de l'Ussel. Atenció: als Prats no seguir una traça que hi ha a la part baixa, marcada amb punts vermells i que travessa una tartera. Ressenyes de la gent del Komando Ripollès , merci per les vies i per les ressenyes!!!!!





-Aigua i tabac: Està força bé, escala unes plaques força xules, malgrat que la segona tirada va per una llengua de roca entre vegetació, aquesta no molesta en cap moment. Hem enllaçat les dues darreres triades i hem baixat amb dos ràpels de 45 i 60  ( R4-R2 i R2-terra ). V+/A0.




-La Xorrera: Te un primer llarg clarament més difícil i obligat que la resta de la via, aquesta tirada escala un curt però bonic degotall que dóna nom a la via. La resta de la via és més fácil i força sostingut en el V+, malgrat un tram de feixes abans de la guapa placa final. Variada. El primer llarg em va semblar que obligava a 6a+/b i la resta de la via en canvi es soluciona amb V/A0.


-A tranques i branques: Bon díedre que permet accedir a la via de La Xorrera amb una dificultat més baixa que l'itinerari original. Nosaltres la vàrem fer com una via de friqui en acabar l'anterior, però està equipada per enllaçar amb la via de La Xorrera. Si sou porucs com jo i quan veieu díedres encara que estiguin equipats us falta temps per agafar els friends, aquí crec que de poc us servirán perquè el díedre és cec. Te una miqueta de líquen i obliga a 6a.

5 comentaris:

  1. Bones senyor!
    Vaja repàs li vau fotre al Barricó! Els matolls deurien d'estar ben formosos amb el que ha plogut aquest estiu! Si tornes a la vall et recomano que probis les vies de la Y. Sobretot la via "El imperio contra-ataca" i la via "Del ranci". Fissures i adherència a dojo però molt grapat pels porucs com jo....
    Un blog molt xulo i currat, felicitats!!!!

    ResponElimina
  2. Bones!!!!!. Hi vàrem anar al Juliol i encara no havia plogut tant. De totes maneres amb lo arreglades que les deixeu ni te n'enteres dels matolls!!!!.
    Ja miraré pel teu blog a veure si trobo les ressenyes, ja faré per contactar amb tu quan puji pel Ripollès ( em sembla que t'he vist pel fb !!! ) i tornar-te els dos maillons de la Dr. Neret.
    Per cert, com teniu la Dr. Neret...després de la disfrutada de la Kuru i la Historia hi ha moltes ganes d'anar-la a fer!!!!!.
    El vostre blog si que està guapo...però encara están més guapos els sectors i parets que equipeu pel Ripollès....Moltes gràcies per la feinada!!!!.
    Salut i Ripollès!!!!

    ResponElimina
  3. Les ressenyes de la Y, vull dir.Ah!, jo encara sóc més poruc que tu...espero que les fotessis més juntes que a la Xorrera...jajaja...
    Salut i xapes!!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ui tranki! Hi he fotut unes cossides de por! No m'agrada fer-me caca a sobre si tinc d'apretar....

      Elimina
  4. De puta mare!!!!,no crec que m'en salti cap,jajaja...
    Salut i taladros!!!

    ResponElimina