dimecres, 4 de febrer del 2015

Gallego Seiquer a Leyva.


-Orientació: Sud.
-Accés: Hem d'anar a Alhama de Múrcia ( agafeu aigua aquí, més amunt no en vàrem saber trobar) i un cop aquí seguir les indicacions de Sierra d'Espuña. Sortim d'Alhama per la carretera que porta a Mula, fem 2 quilómtertes i agafem una altre carrtera a l'esquerra. Pujem uns deu quilómteres i fem un coll, baixem un tros i agafem un trencant a la dreta, en un revolt molt tencat amb una casa. Fem tres quilómteres i ens desviem per una altre carretera a ma esquerra i que condueix a un antic alberg. Fem 500 metres per aquesta pista i gafem un trencall a la dreta , el seguim uns dos quilómetres fins a una esplanada on la pista resta tallada per una cadena. Punt on aparquem.


-Aproximació: Seguim per la pista, trobarem un parell de trencants peró anem seguint sempre rectes. Caminem aproximadament un parell de quilometres i arribem a un punt amb una torrentera i un mur d'obra. És el moment de deixar la pista i enfilar per una traça que puja ben empipada cap a peu de paret. No sigueu ansies i agafeu traçes que surten abans, porten a sectors esportius que hi ha sota de la paret principal.


-Material: Via equipada amb parabolts, la via va bastant recte fins la tercera reunió però els parabolts de les reunions no tenen anelles per rapelar. Si anem justos de grau podem portar alguna peça per trampejar ( tascons petits per L2 i alguna peça més gran pel penúltim llarg així com un pedal per la segona tirada ).
-Dificultat obligada: 6a/A0 o V+/A1.


-Via: Ens ha agradat moltíssim. L'hem trobat variada, lógica, amb ambient i sostinguda. A més la roca no està gens pul.lida. Igual de recomanable i menys pul.lida que les que vàrem fer l'anterior visita. 
-Descens: Diria que podem baixar per l'esquerra o per la dreta de la paret segons convingui i també crec que es pot rapelar per la Carrillo-Vera, nosaltres sempre hem baixat per la dreta mirant a la paret. Trigues una mitja horeta en tornar a la base de la paret.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada