dilluns, 20 de juliol del 2015

El Somni Etern al Gorro Frigi.





Bona i sostinguda ruta. Potser el rovell dels espits i dels burins han fet que no l'acabem de gaudir tant com per compartir les quatre estrelles que l'hi dóna la guia però ens ha agradat. L'estat de les assegurançes deu fer que només sigui recomanable empendre la via si no es va just de grau. Penjo aquesta ressenya de Kpujo.com que tot i ser antiga la clava. Hem enllaçat la segona i tercera tirada.




-Cordada: Albert Macau i Busquets.
-Accés: Monestir de Montserrat.
-Aproximació: Del Monestir agafar les Escales dels Pobres, en direcció a Sant Joan. Passem un pas estret a la roca amb brana i escalons ( Pas dels Francesos ) i arribem al pla de Sta. Anna, amb un trencant a l'esquerra que du a Sant Benet. Arribats a aquest punt el camí es bifurca i tenim dues opcions, fet i fotut deuen ser igual de llargues:
1. Seguir el camí de dalt, passarem per sota de la Panxa del Bisbe. Una miqueta després hem d'agafar una dreçera a l'esquerra que ens deixarà al camí de St. Joan a St.Jeroni. Si no trobem la dreçera anirem a parar al mateix camí de St. Jeroni-St.Joan però farem més marrada.
2. Prendre el camí de baix, passem per sota d'alguns totxos equipats. Passats aquests totxos hem d'agafar una dreçera cap amunt que ens deixarà al camí de St. Jeroni a St. Joan a l'alçada de la Gorra Marinera.




Un cop arribats al camí de St.Jeroni-St. Joan el seguirem a Esquerra (opció 1) o dreta ( opció 2 ) fins anar a parar a sota de la cara Oest del Gorro. Grimpem una rampa que arrenca del mateix camí dels Gorros i busquem el peu de via. Queda més amunt de la Stromberg (bolts grocs ). A l'inici de la via hi ha els dos espits de la foto i diría que la segona o tercera xapa és un espit amb forma d'anella.



-Orientació: Sud Oest.
-Material: No entra gaire res, però es pot probar sort amb el semàfor i alguna baga merletera.Estrep útil per trampejar. Nosaltres hem anat amb simple de 60 i gri-gri. M'imagino que l'estat de les assegurançes fa aconsellable l'ús de doble corda i/o reverso.
-Dificultat obligada: 6a/A1e.
-Descens: Rapelant per la cara oposada, la que dóna a les Magdalenes. Hem rapelat amb simple de 60 i s'arriba bé.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada