divendres, 29 de desembre del 2017

Aresta Arcarons al Plec del Llibre Superior.



ATENCIÓ!!! aquesta via està subjecte a les restriccions de la zona. Prohibida l’escalada del 15 de febrer al 31 de maig per nidificació d’aus.

Què falta per dir d’aquesta via, tothom ha fet literatura sobre l’audàcia dels aperturistes i poesia vertical i blablabla... Personalment diré: que està molt mitificada, però no es pot negar que és una línia molt elegant.
No es tracta d’una via fàcil, cal escalar bé en el IV+ i el V exposat. Tanmateix, si us entreteniu i hi teniu traça podreu col·locar alguns flotants. Per sobre d’aquesta dificultat hi ha assegurances fixes, bastants parabolts. Tot i això, a la penúltima reunió només hi ha burins antics i hem fet la reunió amb els 2 parabolts de l’Ae de sortida de la darrera tirada. Roca excel·lent en tot el traçat.



Accés: Aparquem passat Can Jorba, a l'entrada del camí que puja al Coll del Mosset. Aquest té una tanca a l'entrada i està marcat amb pintura.

Aproximació: Pugem pel camí i un cop al Coll del Mosset, si no fa boira ja veurem la paret. Cal baixar al torrent del Migdia i seguir-lo de pujada. De seguida passem entre dos blocs caiguts i al cap de poc hem de prendre una traça a l'esquerra (hi havia una fita) que es fot a dins d'un torrent. Aquesta traça és la que ens portarà al peu de via. La via comença al diedre a l’esquerra del centre de l’esperó. Podem veure els primers parabolts un tros amunt.

Orientació: Sud



Material: 10 cintes exprés, joc de friends (aliens i camalots fins al 2), bagues o cordinos per merlets, tricams útils, tot i que nosaltres no en dúiem.

Grau obligat: V+



Descens: L’última reunió ja la fem al costat oposat del cim de l’agulla. Des d’aquí fem un ràpel curt on ens haurem de gronxar una mica per atènyer el següent plec (si no volem baixar al fons de la bretxa), Hem de continuar crestejant per l'aresta dels Plecs del Llibre, millor encordats ja que hem de grimpar un parell de ressalts de IV. Un cop acabada la grimpada trobem una instal.lació de ràpel en un arbre. Des d’aquí fem un ràpel llarg en direcció sud i continuem buscant el camí més evident (direcció Est) retornant al Torrent del Migdia per sota la Cajoleta. Un cop al torrent desfem el camí d’anada fins al vehicle.

Ressenya: en portàvem unes quantes, la de l’escalatroncs, per exemple, és molt correcta.

2 comentaris:

  1. Hola! Et passo aquest link tal com hem parlat abans. Hi he afegit la teva ressenya: https://guilleriesescalada.blogspot.com/2014/01/serrat-del-corb.html
    També tinc una foto on sortiu els dos. Vols que te la passi?

    ResponElimina
  2. Hola Carles!.
    Si em vols passar-me les fotos el correu és blocempotrat@gmail.com
    Moltes gràcies!.
    Miraré de fer alguna visita als sectors que m'heu recomanat.

    ResponElimina