dilluns, 4 de març del 2019

Mar de Cafè a la Paret de Zaratrusta.


Típica via esportiva d'aquest pany de paret dotada d'un rocam boníssim i full equip amb parabolts.Dues tirades de recorregut que ens permeten accedir als dos darrers llargs de la Mar de núvols o baixar ràpidament amb un sol ràpel.
Escalada de franjes i roms de caràcter atlètic.Ideal per acabar de sumar metres i apurar l'última estona de sol.

Accés: Des del municipi de Vilanova agafem la carretera ???.Passada la Font de la Figuera i abans d'un pont trobarem un aparcament força ampli a ma dreta ( sembla una antiga cantera ?).
Aproximació: A la banda dreta de l'aparcament hi surt una traça que sense pèrdua ens mena a peu de paret.La via comença uns deu metres a la dreta de la clàssica Mar de núvols.Parabolts visibles i el nom escrit fins que s'esborri.
Material: 11 cintes exprés i un Alien gris pel flanqueig d'unió amb la Mar de núvols.
Orientació: Podria ser Sudoest,sol des del migdia fins la posta.
Grau obligat: Teoricament V+.Superar el bombo de la segona tirada m'ha costat més que el primer llarg de 6a.A més m'ha semblat una mica obligat.
Horari: 2 hores fer-la i rapelar-la.L'aproximació són 10'/15'.
Descens: la via acaba a la segona reunió i des d'aquí sembla que es baixa amb un sol ràpel de 45 ( dues anelles).Si continuem per la Mar de núvols rapelerem per aquesta un primer ràpel i despres per la Txubascos Vascos.Crec que amb dos ràpels de 60 serem al terra.
La baixada a peu podria ser per l'esquerra.He sentit de tot des de que són 20' a que és una enmarronada d'una hora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada