dilluns, 25 de març del 2019

Via LAR al Peladet Oriental de Rúbies.



El primer i l'últim llarg ens han semblat prou bons,espectaculars,mantinguts i agraïts.El que passa entre aquestes dues tirades...suposo que t'ha d'agradar l'escalada d'aventura on que hi hagi algún rostoll i alguns blocs sueltos no faran que t'amarguis el dia.


-Accés: Des de Vilanova de Meià cal anar al poble abandonat de Rúbies. Pugem per la carretera que va a la Roca dels Arcs. Més o menys un quilòmetre abans de la Font de la Figuera prenem una pista a l'esquerra en direcció a l'Ermita de Rúbies. Hem d'anar seguint sempre la pista principal i per la dreta, al cap de dotze quilometres arribem a Rúbies on aparquem. La pista es fa bé amb un turisme però compte amb el tram final si ha plogut molt.


Orientació: Sud però al díedre del primer llarg l'hi acaba tocant el sol cap allà les 12.
Aproximació: Agafem el G.R. que va cap a la Portella Blanca i a l'alçada de la base de la paret prenem una traça a l'esquerra que va per peu de paret. La via comença en un díedre evident,dos bolts visibles i el nom picat.Molt a la dreta/principi de la paret.

Grau obligat: V+/A1.Hi ha força travesses on el de segón també ha de dominar aquest grau.
Material: Un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 3.
Descens: Des de la darrera reunió encara cal superar un ressalt de III+,amb tendència a la dreta.Superat aquest ressalt anem cap a la dreta a caçar el coll on retrobem el GR pel que hem aproximat.
Ressenya: Joanasín,Gràcies!.

2 comentaris:

  1. L'altre setmana vem aproximar per d'alt , seguim la crta.del PasNou i abans del Hostal Roig , tombem a l'esquerra per una pista que ens mena a la Portella Blanca.En deu , quince minuts estem a peu de paret .Millor aparcar en quant la pista descendeix un xic abans .Pista en bon estat tret d'aquest tram molt tieso i amb pedres suletes!
    Salut i RUPIES!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies per la info Sergi!.
    Miraré de fer una entrada al respecte.
    Salut i aviam si podem coincidir!

    ResponElimina