dilluns, 8 d’abril del 2019

Accés a Rúbies per la Portella Blanca.



Darrerament s'està utilitzant l'accés a Rúbies per la Portella Blanca enlloc de fer-ho a través del poble de Rúbies. A l'Octubre del 2019 hi hem anat i hem comprovat que es triga 15' menys des del poble de Vilanova de Meià i que a més hi ha menys tram de pista i en més bon estat.Com que accedirem a la paret per dalt l'aproximació serà en baixada i el retorn gairebé immediat si es disposa d'un tot terreny sinó conteu 15'. La pista és practicable amb un turisme.

Des de Vilanova prendre la carretera en direcció al Pas Nou,la que puja a les parets.Passem la Roca dels Arcs i trobem una pista a ma esquerra senyalitzada " Portella Blanca".Aquest trencant es troba abans de l'Hostal Nou i davant d'una granja.Seguirem aquesta pista uns 10 quilometres on aparcarem a ma dreta ( 4 cotxes ).Si es disposa de tot terreny es pot acabar de fer la baixada final fins al coll de la Portella Blanca.
Des d'aquí primer planejem fins al coll i d'aquí baixem a peu de via.

7 comentaris:

  1. Diuen que és un molt bon accés per l'hivern. Pots deixar el cotxe aparcat a la Portella Blanca durant mesos gratis!!!

    ResponElimina
  2. Compra't una C-15 i deixa't d'hósties...encara que amb una Partner del mecànic de confiança potser també fas.

    ResponElimina
  3. Doncs hi he vist prous cotxes encallats en aquell pujador, consell, aparqueu una mica abans que la pista agafi la baixada forta, no haureu de caminar pas gaire mes i us estalviareu emgbragatge i patiments.

    ResponElimina
  4. Amb tres mesos casi d'anticiclo encara hi habien espurnes de neu, fa dues setmanes !!! Ojitu!!

    ResponElimina
  5. L'altre setmana vem aproximar per d'alt , seguim la crta.del PasNou i abans del Hostal Roig , tombem a l'esquerra per una pista que ens mena a la Portella Blanca.En deu , quince minuts estem a peu de paret .Millor aparcar en quant la pista descendeix un xic abans .Pista en bon estat tret d'aquest tram molt tieso i amb pedres suletes!

    ResponElimina
  6. als 8,6 Km aprox trobarem quan la pista fa estona que baixa un eixamplament a la dreta per a dos o tres cotxes; aquí millor aprcar, a partir d'aquí la baixada es fa pronunciada i amb molta pedra solta, si no aneu amb tot terreny potent, millor aparqueu ja.

    ResponElimina