dilluns, 22 d’abril del 2019

Planetes Transparents al Serrat dels Monjos.



Els pasos en si no són pas lletgos i la via és variada,però constantment creuem feixetes i trams herbosos que fan que la roca tingui molts panys bruts.M'ha semblat que durant la via hi ha més possibilitats de patinar per la terra que per la dificultat en si.Tot i així no m'ha semblat pas una via d'iniciació,ja que en un parell de trams de IV/V la galeta és prou bona.La tirada del Planeta si que m'ha fet patxoca.
Accés: Aparcament de la Salut a Collbató.
Aproximació: Des de l'aparcament de les Coves del Salnitre pugem les escales i just abans de la Cova deixem les escales a l'esquerra i prenem un camí que baixa fins la base del Serrat de les Garrigoses. Seguim per sota d'aquesta paret i arribem a sota del Serrat dels Monjos. Seguim el camí creuant la primera part de la paret,a la que el camí s'aixeca un pèl i la vegetació no ens tapa la prespectiva veurem la via perfectament.Una mica abans de la vertical de la via hi ha un corriol que després de grimpar un petit resalt ( un pas de II+) ens deixa a peu de via.Pont de roca i espit visibles,petita placa abans d'una llastra/díedre.


Restriccions a l'escalada: Prohibit escalar de l'1 de Març al 31 de Juliol.
Orientació: Sud.
Grau obligat: V+/A1.
Material: Nosaltres hem fet anar un joc de friends des de l'Alien groc al Camalot del 4,un tricam negre ( final del penúltim llarg) 11 cintes exprés.A la primera tirada si haguéssim tingut el 2 o el 3 repetits crec que els hauriem possat.Si sou d'anar fent el manteniment a les vies porteu una allem (6/8?) per apretar els espits així com un cordino (6/8?) per substituir el que hi ha a la tercera tirada,compte que està a les últimes.


Horari: Aproximació 30',via 3 h 30' i baixada 1 h 30'.
Descens: Hem de seguir pujant uns metres i després flanquejar per la carena cap a l’est mirant de no perdre de vista el cantell del cingle.Localitzarem unes fites al cap d'uns 5/10' molt arran de cingle.Hi anem i trenquem a l'esquerra al fil d'un nou tallat perpendicular a la paret.Tribarem una instal·lació de ràpel. Fem aquest ràpel ( 60metre podria ser fraccionable,no ho hem vist) i prenem un corriol més definit que ens deixarà a una segona instal·lació, des d’on farem un segon ràpel ( 50 metres,fraccionable amb instal.lació cutre) que ens deixa al camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada